Fii un îndrăgostit: Lasă dragostea să vindece lumea

Ziua Îndrăgostiților, un moment în care ne arătăm dragostea, este o sărbătoare binevenită pentru lumea de astăzi, atât de lipsită de compasiune și de iubire dezinteresată, potrivit episcopului Emmanuel Adetoyese Badejo din Dieceza de Oyo, din Nigeria.

Episcopul Emmanuel Adetoyese Badejo – Dioceza de Oyo, Nigeria:

Sfântul Valentin, cu care este asociată această sărbătoare, a trăit o viață de iubire altruistă și de sacrificiu dincolo de flori, cadouri materiale, sărutări și sex.
Iubirea menține lumea sănătoasă

Toți cei care sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților ar trebui să devină cu adevărat purtători ai iubirii autentice, dătătoare de viață, sub toate formele ei. Dacă Ziua Îndrăgostiților este despre a arăta și răspândi iubirea adevărată, atunci cu toții avem nevoie de ea. Copiii, tinerii, adulții, bătrânii, muribunzii și chiar și morții, cu toții au nevoie de iubire. Indiferent cine suntem, episcopi, preoți, pastori, politicieni, oameni de afaceri, funcționari publici, comercianți, artiști, sportivi și artizani, tineri sau bătrâni, cu toții avem nevoie de iubire pentru a rămâne sănătoși la cap și pentru a da sens vieții de zi cu zi.

Nu am găsit o descriere mai bună a iubirii decât ceea ce a scris Sfântul Pavel în Biblie, în scrisoarea sa către Corinteni: 4 Iubirea este îndelung răbdătoare, iubirea este binevoitoare, nu este invidioasă, iubirea nu se laudă, nu se umflă. 5 Ea nu se poartă necuviincios, nu caută ale sale, nu se mânie, nu ţine cont de răul [primit]. 6 Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. 7 Toate le suportă, toate le crede, toate le speră, toate le îndură. 8 Iubirea nu încetează niciodată. Profeţiile vor dispărea, limbile vor înceta. Ştiinţa se va sfârşi. (1 Cor. 13, 4-8).

Puterea vindecătoare a iubirii

Acest tip de iubire de Valentine este necesar în lumea de astăzi. Avem nevoie de ea în casele noastre; avem nevoie de ea în bisericile, moscheile și sanctuarele noastre. Avem nevoie de ea în școlile noastre; avem nevoie de ea pe străzile noastre. Avem nevoie de agenți autentici ai iubirii în piețele noastre și avem nevoie de ei în parcurile noastre. Avem nevoie de ei în benzinăriile noastre, în întreprinderile și în locurile de joacă. Avem nevoie de ei în băncile noastre, unde oamenii suferă acum fără să aibă vreo vină. Avem nevoie de iubire autentică în fiecare inimă, astfel încât țara și lumea noastră să se vindece de toate rănile noastre și să fie din nou sănătoasă.

Pavel a mai spus: „Dacă nu am dragoste, nu sunt nimic” (1 Cor 13, 2). Putem noi înșine să realizăm ceva valoros și durabil fără dragoste? Mă îndoiesc că putem. De aceea, invit pe toată lumea să întâmpine și să sărbătorească adevărata iubire autentică de Valentine’s, care este dezinteresată, iertătoare, dătătoare de putere, de afirmare și de viață.

Sărbătoriți iubirea în fiecare zi a anului

Ziua Îndrăgostiților nu este doar despre îndrăgostiții care stau în perechi. Valentine înseamnă și părinți care se îngrijesc dezinteresat de copiii lor cu dragoste. Valentine este sărbătorit în soldații și agenții de securitate care își dau viața pentru a-i proteja pe alții și națiunea lor. Este Valentine când funcționarii publici servesc publicul cu un simț autentic al datoriei. Da, este Valentine când politicienii lucrează pentru a răspunde adevăratelor nevoi ale cetățenilor pe care îi au în grijă. Valentinele autentice fac diferența în case, în familii și în societate.

Prin urmare, trebuie să sărbătorim astfel de Zile ale Îndrăgostiților nu doar în februarie, ci în fiecare zi a anului, pentru a contribui la refacerea unei lumi mai drepte, mai pline de compasiune și mai iubitoare. Această manieră de iubire va învinge toată lăcomia, egoismul, răutatea, ura, iar o astfel de iubire nu se termină niciodată!

Așa că, mergeți înainte, sărbătoriți o zi bună de Valentine’s Day și iluminați lumea, căci Dumnezeu este iubire!

Sursa: vaticannews.va

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Declaraţia COMECE în vederea votului Parlamentului European

„Promovarea şi facilitarea avortului contravine adevăratei promovări a femeilor şi a drepturilor lor”: reafirmă aceasta Comisia Conferinţelor Episcopale din Uniunea Europeană (COMECE) în vederea votului despre Rezoluţia „cu privire la includerea dreptului la avort în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene”, prevăzut pentru 11 aprilie 2024. Într-o declaraţie adresată membrilor Parlamentului European şi cetăţenilor europeni, preşedinţia comisiei subliniază importanţa de a lucra „pentru o Europă în care femeile să poată trăi sarcina lor în mod liber şi ca un dar pentru ele şi pentru societate şi în care a fi mamă să nu fie în niciun mod o limitare pentru viaţa personală, socială şi profesională”.

Citește mai mult »

Misiuni populare la Torino despre fericirea în familie

Comunitatea catolică românească din Torino a avut din nou marea bucurie şi onoare de a primi învăţăturile împărtăşite de către părintele Cristinel Fodor, director spiritual al Institutului Teologic din Iaşi, în cadrul misiunilor populare desfăşurate în perioada 21-24 martie 2024 la Biserica „Madonna del Carmine”. Tema generală a misiunilor a fost: „Vreau ca familia mea să fie fericită! Vreau din suflet!”

Citește mai mult »

Congresul Internațional al Familiilor 2024 va avea loc în Mexic

Cu tema „Toate familiile pot fi mai bune”, orașul Guadalajara din statul Jalisco, Mexic, va găzdui în perioada 1-3 martie Congresul Internațional al Familiilor (CIFAM). CIFAM 2024, o oportunitate de întâlnire, învățare și colaborare intersectorială și interreligioasă, urmărește să unească și să echipeze liderii, organizațiile și familiile pentru a afirma, celebra și consolida instituția familiei ca fundament natural al societății.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA