Papa Francisc binecuvântează participanții la Marșul pentru viață

Foto: Vatican News

 

Papa Francisc a trimis binecuvântarea sa, ,,ca un gaj de putere și bucurie în Domnul”, tuturor celor care participă la Marșul pentru viață din Statele Unite, ca ,,și tuturor celor care îi susțin prin rugăciunile și sacrificiile lor”. Binecuvântarea Papei a fost transmisă într-un mesaj adresat episcopului Michael Burbidge din Arlington, președintele Comitetului pentru activități pro-viață al USCCB. Mesajul, semnat de cardinalul secretar de stat Pietro Parolin, a fost citit la Vigilia Națională de Rugăciune pentru Viață, care a avut loc în Bazilica Sanctuarului Național al Immaculatei Concepții din Washington, D.C.

Acest marș pentru viață este una dintre cele mai mari demonstrații organizate în fiecare an în capitala țării. Organizat inițial ca răspuns la decizia Curții Supreme de Justiție, care a legalizat avortul în toată țara în anul 1973, marșul a evoluat pentru a promova ,,frumusețea și demnitatea fiecărei vieți umane, lucrând pentru a pune capăt avortului – unind, educând și mobilizând oamenii pro-viață în piața publică”.

Recunoștință pentru ,,mărturia credincioasă”

În mesajul său, cardinalul Parolin a spus că Papa Francisc este ,,profund recunoscător pentru mărturia fidelă arătată public de-a lungul anilor de către toți aceia care promovează și apără dreptul la viață al celor mai nevinovați și vulnerabili membri ai familiei noastre umane”. Observând că ,,edificarea unei societăți cu adevărat juste se bazează pe respectul pentru demnitatea sacră a fiecărei persoane și pe primirea fiecăruia ca frate sau soră”, cardinalul Parolin a continuat spunând că Papa Francisc ,,are încredere că Dumnezeu cel Atotputernic va întări angajamentul tuturor, în special al tinerilor, de a persevera în efortul lor menit să protejeze viața umană în toate etapele sale, mai ales prin măsuri legale adecvate, adoptate la fiecare nivel al societății”.

Etapele următoare

Tema din acest an a Marșului pentru viață este ,,Următorii pași: Marșul spre o Americă post-Roe”. Decizia în cazul Roe vs. Wade a fost anulată în iunie 2022 de către Curtea Supremă a Statelor Unite, printr-o hotărâre care a stabilit că nu există dreptul la avort în Constituția SUA. Noua decizie nu face ca avortul să fie ilegal, dar, în schimb, redă competența de a reglementa avortul statelor americane individuale.

Marșul pentru viață 2023 reunește avocați pro-viață pentru a analiza munca care rămâne de făcut în urma deciziei Curții Supreme. Aceasta a fost o temă reluată de episcopul Burbidge, care, într-un interviu pentru Radio Vatican, a spus: ,,Înțelegem că munca noastră este abia la început”… Subliniind faptul că protejarea vieții umane înseamnă nu doar schimbarea legilor, ,,ci și transformarea inimilor și a minților”, episcopul Burbidge a insistat asupra faptului că fiecare persoană, fiecare adept al lui Hristos, fiecare credincios a primit un mandat: acesta se numește Evanghelia vieții, ceea ce ,,înseamnă că trebuie să celebrăm viața și să o prețuim”…

Autor: Christopher Wells

Tradus de: Dna. Profesor Doctor Laura-Lia Bălaj

Sursa: www.vaticannews.va

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

10 citate catolice inspiratoare despre paternitate

În fiecare Zi a Tatălui, recunoaştem şi mulţumim pentru taţii din viaţa noastră. Este o zi în care îi onorăm pe toţi bărbaţii care iubesc şi se sacrifică pentru alţii şi ne amintim de iubirea pe care fiecare dintre noi o primeşte de la Dumnezeu Tatăl. Fie că scrieţi o felicitare de Ziua Tatălui, fie că vă gândiţi la marea vocaţie de a fi tată, iată 10 citate din personalităţi şi scrieri catolice despre paternitate:

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA