Sf. Liturghie pontificală în sărbătoarea Sf. Familii

 

În biserica parohială din Timișoara-Iosefin în 30 decembrie a.c., cu prilejul sărbătorii Sf. Familii Excelența Sa Iosif Csaba Pál episcop diecezan de Timișoara a celebrat începând cu ora 18.00 o Sf. Liturghie pontificală, la care au participat familiile membre ale mișcărilor ecleziale din Dieceza de Timișoara. La Sf. Liturghie au concelebrat Pr. Zsolt Szilvágyi, vicar episcopal pentru pastorație, parohul acestei comunități, Pr. Tiberiu Szabo capelan și Pr. Macedon Valentin Hiticaș, preot care în prezent studiază la Roma. De asemenea a slujit diaconul Rudolf Constantin Cocriș. Cadrul muzical al Sf. Liturghii a fost asigurat de organistul parohiei Cristian Roșoagă și membrii mișcării „Calea Neocatecumenală”.

Episcopul Diecezan a fost salutat de Părintele Paroh, care printre altele a spus: „În Evanghelie vom auzi de Sf. Iosif, și anume, cât de deschis și cât de ascultător era el față de Cuvântul lui Dumnezeu. Iosif a făcut mereu ce a vrut Domnul. Să cerem această putere și noi.”

În omilia sa, Părintele Episcop l-a citat pe Sf. Ioan Paul al II-lea, care în enciclica „Familiaris Consortio” a scris: „Familie, devino ceea ce ești: comunitate intimă de viață și iubire.” În continuare Păstorul Diecezei a adresat întrebarea: cine este capul familiei, cine conduce familia? „Cel care ascultă Cuvântul lui Dumnezeu, care ajunge la convingere, care este voința lui Dumnezeu pentru sine și pentru familie, practic acea persoană conduce familia” – a spus Episcopul Diecezan, care a împărtășit cu credincioșii și o experiență frumoasă de la cea de-a zecea întâlnire mondială a familiilor organizată în acest an la Roma, unde s-a discutat despre tema Bisericii domestice, familia, ea fiind definită ca un factor de misiune creștină. „De multe ori am văzut că familiile noastre au cultură creștină dar nu au credință. Să nu mergem la biserică doar pentru este o poruncă. Să nu lăsăm credința în biserică” – a spus Episcopul Diecezei.

La sfârșitul Sf. Liturghii Excelența Sa Iosif Csaba Pál a rostit o binecuvântare specială pentru membrii familiilor prezente.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara

Sursa: gerhardus.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Întâlnirea cuplurilor logodite și a tinerelor familii

… cei prezenți i-au putut adresa Excelenței Sale Iosif Csaba Pál, episcop diecezan, întrebări în legătură cu diferite probleme care se pot ivi într-o căsnicie: cum iertăm, cum putem trata o persoană cu care nu ne înțelegem foarte bine, cum putem experimenta iubirea lui Dumnezeu în momente de grea încercare …

Citește mai mult »

Ce este o comunitate creștină? – Curs de formare pentru familii

Excelența Sa, Iosif Csaba Pál, episcopul nostru diecezan, a deschis întâlnirea prin prelegerea „Ce este o comunitate creștină?”. Este un loc în care Cristos e prezent cu adevărat în mijlocul oamenilor: „Unde doi sau trei se aduna în numele meu, sunt prezent și eu în mijlocul lor”. Comunitatea are rol evanghelizator, sărbătorește, slujește, pune în comun și e misionară. De ce e important să facem parte dintr-o comunitate? Pentru a putea reuși în mijlocul atâtor ispite să rămânem creștini.

Citește mai mult »

Hramul Domului Sf. Gheorghe și întâlnirea preoților, diaconilor, persoanelor consacrate și a colaboratorilor în pastorația familiilor

Episcopia Romano-Catolică de Timişoara celebrează în data de 23 aprilie 2024 hramul Domului Sf. Gheorghe, Catedrala romano-catolică din Timișoara, consacrat, în cinstea Sf. martir Gheorghe, în data de 24 aprilie 1803 de către episcopul de Cenad Ladislau Kőszeghy. Cu prilejul aniversării consacrării Episcopia de Timișoara va organiza o întâlnire pentru preoți, diaconi, persoane consacrate și colaboratori în pastorația familiilor, în data de 23 aprilie, la Liceul Teologic Romano-Catolic Gerhardinum. Invitat: Msgr. Renzo Bonetti, fost director al Oficiului Național pentru Familii al Conferinței Episcopale din Italia.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA