Familia în Slujire. Slujirea în Familie

La sfârșitul anului liturgic, familiile din parohia Lovrin și din filiale, l-am avut în mijlocul nostru, la invitația părintelui Cristinel Balan și a Consiliului Parohial, pe părintele dr. Felician Tiba, responsabil pentru pastorația familiilor și formarea logodnicilor pentru căsătorie din Dieceza de Iași.
Timp de trei zile, în perioada 18-20 noiembrie, au fost prezentate mai multe teme – prelegeri dedicate familiei precum: Omul – Perla creației, Familia voită de Dumnezeu și Cristos, Regele familiei.
Aceste zile au constituit o ocazie de a ne reevalua ca familie (soț și soție), de a ne redefini ca identitate, scop și finalitate. Vorbind despre om, despre modul în care ne alegem soțul/soția, părintele spunea: „Dumnezeu este iubire, el a creat omul din iubire, iar căsătoria este un dar prin care face posibilă mântuirea soților prin iubirea pe care si-o dăruiesc. Această iubire presupune cultivarea tuturor virtuților, viața în Cristos, în Biserică, rugăciunea, slujirea permanentă și recunoașterea aceluiași bine.“
Părintele Tiba a vorbit, chiar a insistat și asupra gesturilor mici, esențiale, dar frumoase și grăitoare dintre soți: o floare, o privire înțelegătoare și blândă, o vorbă bună, de recunoștință, o îmbrățișare sau o ținere de mână. De asemenea, spunea părintele, „…iubirea dintre soți trebuie să primeze iubirii pentru copii, deoarece, dacă prin relația lor soții îl preamăresc pe Dumnezeu, copiii vor crește iubiți și iubitori, având un model în părinții lor.“
Tot părintele Felician ne-a vorbit și despre copii, ca dar al lui Dumnezeu, pentru a-L lăsa să intervină în viețile noastre, pentru că viața însăși este un dar gratuit al Tatălui.
La final, toate discuțiile și drumurile au dus spre celebrarea Lui Cristos – Regele Universului și al Familiei. Familia – micul nostru univers – binecuvântare și adăpost împotriva relelor lumii.
Mulțumim pentru frumosul dar, prin care ne-ați reunit încă o dată – ca familii, dar și ca reală comunitate, împărtășind și retrăind împreună Vestea cea Bună și Iubirea.

LĂUDAT SĂ FIE ISUS CRISTOS!
Fam . Dulea – Bulgăruș

Sursa: gerhardus.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Festivalul Familiilor

Oficiul Pentru Pastorația Familiilor, Dieceza Romano-Catolică de Timișoara vă invită la #FestivalulFamiliilor2024 – Sacramentul căsătoriei o legătură dinamica fără compromisuri.

Citește mai mult »

Tabără pentru familii la Rusca Montană

Această experiență ne-a inspirat profund. După ce am ajuns acasă, am simțit nevoia să petrecem mai mult timp împreună (eu și soția mea) și să ne rugăm sau să reîncepem să citim Sfânta Scriptură. Ne-ați oferit nu doar un moment de respiro, ci și motivația de a ne apropia mai mult de Dumnezeu și de a întări legăturile familiale.

Citește mai mult »

Întâlnirea candidaților la Diaconatul permanent la Timișoara

În scrisoarea Excelenței Sale Iosif Csaba Pál, episcop diecezan, referitoare la slujirea de diacon permanent, scrisoare adresată preoților și laicilor în luna mai, se poate citi: „Începând din 2018, Conferința Episcopilor din România a decis favorabil pentru diaconatul permanent în România. Dacă cunoașteți bărbați care ar fi interesați și ar fi potriviți pentru această slujire, vă rog să îi îndrumați să se prezinte la parohii lor, iar dacă aceștia îi consideră potriviți, se vor adresa Episcopiei recomandându-i pe respectivii candidați. «Rugați-l deci pe Domnul secerișului să trimită lucrători la secerișul lui.» (Mt 9, 38)“

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA