Educarea copiilor: chemare, provocare, bucurie

„Familia are o vocație firească în educarea copiilor. (…) Pentru a fi părinți, e nevoie de dragoste și dorința de a scoate ce e mai bun din ceilalți. Paternitatea și maternitatea sunt roluri de neînlocuit. Maternitatea ne arată cum să oferim iubire și protecție în momentele de slăbiciune umană. Paternitatea le dezvăluie copiilor orizonturi neexplorate ale vieții și pune bazele vieții morale care le permite să-și formeze plini de curaj proiectul lor de viață”. Cu aceste cuvinte, Sfântul Părinte ne introduce în tema educației copiilor, care este „o chemare, o provocare, o bucurie”.

Acestea sunt opt ​​din cele zece videouri în care Papa Francisc este prezentat alături de familii din diferite părți ale lumii. Acest videoclip face referire la capitolul al șaptelea al Îndemnului Apostolic Amoris Laetitia: „Spre o educație mai bună a copilului”. Cuvintele Sfântului Părinte sunt însoțite de mărturiile a două familii de misionari din Olanda și Rusia. „Știm că le transmitem credința, învățându-i să trăiască o misiune esențială în calitate de creștini… Așadar, ei au învățat să trăiască cu Dumnezeu încă de când erau mici. Au învățat că pot ierta, că pot iubi în diferite moduri, așa cum iubește Dumnezeu, că pot descoperi diferite moduri de a trăi”, mărturisește Javier.

Printr-o serie de 10 videouri, Sfântul Părinte, cu ajutorul mai multor familii, ne invită să redescoperim împreună valoarea și frumusețea familiei. Fiecare videoclip este însoțit de un ghidcare poate fi folosit în mod flexibil fie de familii, fie de diverse realități ecleziale (eparhii, parohii, comunități).

Această resursă pastorală este o inițiativă a Dicasterului pentru Laici, Familie și Viață în colaborare cu Dicasterul pentru Comunicare, în cadrul inițiativelor Anului „Familia

Sursa: http://www.laityfamilylife.va

 

Articole din aceiași secțiune ...

Share:

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA

Fotografii dăruite prin deosebita amabilitate a Dicasteriului pentru Laici, Familie și Viață.