CSALÁDOK VILÁGTALÁLKOZÓJA: ÉLD ÁT ÚJRA A PILLANATOT
A SZENTATYA ÜZENETE A NAGYSZÜLŐK ÉS AZ IDŐSEK VILÁGNAPJÁRA
FERENC PÁPA: PUSZTÍTÓ TÖRTÉNETEK HELYETT A JÓT MONDJUK EL
previous arrow
next arrow
 
Legfrissebb hírek
Gyulafehérvári Főegyházmegye

Családpasztorációs szakmai nap Marosvásárhelyen

Családpasztorációs szakmai napra hívjuk az érdeklődőket: házaspárokat és a házaspárok felé szolgáló paptestvéreket, szerzeteseket, június 10. szombaton 9-16 óráig a Marosvásárhelyi Szent Család templomba és közösségi házba.

Világegyház

Folytatódott az Erasmus+ családpasztorációs képzés Budapesten

Sikeresen lezajlott a budapesti Thököly úti Rózsafüzér Királynéja-plébánia és a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye Családpasztorációs Irodájának közös Erasmus+ felnőttképzési programja. A márciusi képzési napot követő két alkalmat Budapesten tartották április 15-én és május 13-án.

Világegyház

Anyának lenni

Május a Szűzanya és az édesanyák hónapja. Nemcsak az első vasárnap, anyák napja az ünnep, hanem a teljes hónap, amikor kiemelt figyelmet fordítunk égi Édesanyánkra, Máriára is. Ő Jézus Krisztus Anyja, az Egyház Anyja és minden, személyesen a mi Anyánk is. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Családügyi Bizottsága oldalán megjelent írással az édesanyákat köszöntjük.

Gyulafehérvári Főegyházmegye

Zabolán második fiatalságukat élik a szépkorúak

Öreg ember nem vén ember – tarja a közmondás. Jelen esetben a szépkorúak sem vén emberek. Romániában, így Háromszéken is a kellettnél több idős személy tölti mindennapjait magányosan a négy fal között, a külvilágtól elszigetelődve, a szeretteiktől távol élik életüket. Újabban városon is rendszeresen visszaköszön ez a keserű igazság, de vidéken sokkal hangsúlyosabb. Ha egy személy megérte, elérte a nyugdíjas korhatárt nem az jelenti, hogy már nem hasznos tagjai a társadalmunknak, sőt. Támogatni kell őket, hiszen a tapasztalatuk, az életútjuk egy felbecsülhetetlen, rejtett kincs a fiatal generáció számára. Zabolán második fiatalságukat élik a szépkorúak, akik a Gyulafehérvári Caritas háromszéki munkatársainak segítségével rendszeresen találkoznak egymással, illetve olyan tevékenységeken, programokon vesznek részt, amelyeknek köszönhetően aktívan töltik a nyugdíjas éveiket.

A Vatikánból

Ferenc pápa: Erős gyökerekkel rendelkezik a magyar nép, hídépítőnek kell lennie!

De ma is, amint az a fiatalokkal és a kultúra világával való találkozások során kiderült, a szabadságot veszély fenyegeti. Hogyan? Mindenekelőtt elegáns öltözetbe bújtatott észrevétlen módszerrel, az elkábító fogyasztói szemlélet által, melynek következtében megelégszik az ember egy kis anyagi jóléttel, és a múltat felejtve az egyénre szabott jelen felszínén „úszik”. Ez a világiasság veszélyes üldözése, melyet a fogyasztói társadalom fenntartása hajt végre. De amikor csak az számít, hogy az ember magára gondoljon, és azt tegye, amihez éppen kedve támad, akkor a gyökerek elhalnak.

Világegyház

Családpasztorációs videósorozatot indított Bíró László püspök

Bíró László püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) korábbi családreferens tagja családpasztorációs videósorozatot indított. Az első rész április 21-én jelent meg A jegyesek szeretetútja címmel az MKPK Családügyi Bizottságának honlapján. A sorozat további részeit minden hónap harmadik péntekén teszik közzé a weboldalon.

Világegyház

Meg kell teremteni a belső csöndet – Beszélgetés Varga Mártonnal és Sapszon Borbálával

Sapszon Borbála és Varga Márton a hazai MÉCS Családközösség oszlopos tagjai. Közel két évtizeddel ezelőtt kerültek kapcsolatba a lelkiségi mozgalommal, tíz éve pedig már maguk is házasoknak szóló lelkigyakorlatok vezetői és házigazdái. Civil és lelki feladataik összeegyeztetéséről, az ünnep családon belüli megéléséről és a húsvéti készületekről beszélgettünk velük otthonukban.

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

 

© Copyright 2021 - 2023 | A ROMÁN PŰSPÖKI KONFERENCIA ÁLTAL TÁMOGATOTT HONLAP

Fényképek a Világiak, a Család és az Élet Dikasztériumának jóvoltából.