„Meghívtál, hogy vízre lépjek…” – Árnika története

Ott kezdeném, hogy 3 fiunk van, és szerettünk volna egy kislányt. Mivel a harmadik császármetszés után azt javasolták, hogy ne legyen több gyermekünk, félve szántam rá magam. Próbáltam megfejteni az Isten tervét, hogy ez a folyton felszínre törő vágy a férjem, az én és a legkisebb fiúnk részéről vajon csak a mi önzésünk, vagy a Jóisten akarata? A barátnőm biztatott, hogy kérjek egy jelet az Úrtól ezzel kapcsolatosan, de én azt kérdeztem tőle, „mit kérjek, hogy egy rózsaszín babacipő elém hulljon az utcán? Nem kérek én jelet…” és másnap a járda közepén egy kis fehér bárány szundikendőt találtam, rózsaszín ruhában.

A Jóisten számít még rád – Az MKPK Családügyi Bizottságának időspasztorációs programjáról

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Családügyi Bizottsága kezdeményezéséből született a „Melléjük szegődöm” program, amelynek résztvevői április 4-én találkoztak Budapesten, az MKPK irodaházában. Az időseket segítő egyházmegyei küldöttek a második tréningnapon rátekintettek szolgálatuk jelenére és jövőjére. A képzést tartó szakemberekkel beszélgettünk tapasztalataikról.

Az Istenre hagyatkozás gyümölcsei – Egy gyermekre vágyó házaspár tanúságtétele

Születhet-e egy meddő párnak gyermeke? Milyen gyümölcsöket teremhet az ima és az Istenre való ráhagyatkozás? Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén egy meddőnek hitt pár megindító tanúságtételét ajánljuk olvasóink figyelmébe. Az írás eredetileg a Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Bízd Rá Magad Szolgálata oldalán jelent meg.

Megtanultam, hogy van, aki mindig fogja a kezem – Beszélgetés gyászról és újrakezdésről

„Jézus feltámadása engem is fel tud támasztani a gyászból” – idézte fel Horváth Klára azt a gondolatot, ami tavaly húsvétkor egy lelkigyakorlat alatt fogalmazódott meg benne. Hatvan év története sűrűsödött össze a covidjárvány alatt átélt veszteségeiben, amelyekkel egyszerre kellett megküzdenie. Lelki útját mások mellett a Kilátó Ferences Mentálhigiénés és Lelkigondozói Szolgálat segítője kísérte.

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

 

© Copyright 2021 - 2024 | A ROMÁN PŰSPÖKI KONFERENCIA ÁLTAL TÁMOGATOTT HONLAP