„ Még öregkorukban is gyümölcsöt teremnek” (Zsolt 92,15)

 

Világszerte július 24-én ünnepelték a nagyszülők és idősek második világnapját. 2022-ben az elmélkedésre javasolt téma a következő volt: „Még öregkorukban is gyümölcsöt teremnek „.

Kedveseim!

A 92. zsoltár verse – „öregségükben is gyümölcsöt teremnek” (Zsolt 92,15) – jó hír, igazi „evangélium”, melyet a nagyszülők és idősek második világnapja alkalmából hirdethetünk a világnak. Ez szembemegy azzal, amit a világ gondol erről az életkorról…”

Részlet a Szentatya üzenetéből

A Nagyszülők és idősek világnapjára

Közös zarándoklat Máriaradnára az Idősek és Nagyszülők világnapján

Szentatyánk, Ferenc pápa az Amoris laetitia Családév keretében bevezette a „gyökereket őrző” nagyszülők és idősek világnapját, amelyet Szent Anna és Szent Joachim liturgikus emléknapjához (július 26.) közel eső dátumon, a hónap negyedik vasárnapján tartanak. A világnap alkalmából az előző évekhez hasonlóan idén július 26-án az Egyházmegyei Családpasztorációs Iroda zarándoklatot szervezett az idős hívek számára a máriaradnai kegytemplomhoz.

OLVASS TOVÁBB »
Temesvári Egyházmegye

„Öregségükben is gyümölcsöt teremnek” (Zsolt 92,15) – A nagyszülők és az idősek zarándoklata Máriaradnára

Idén Szent Joachim és Szent Anna ünnepe alkalmából tartották a nagyszülők és az idősek világnapját. A világnapot tavaly Ferenc pápa rendelte el, a Világiak, a Család és az Élet Dikasztériuma pedig idén javasolta, hogy ezt a napot ünnepeljék meg szentmisével vagy keressék fel a magányosan élő idős embereket. A temesvári egyházmegyében a világnap helyi megünneplésének előkészületei […]

OLVASS TOVÁBB »

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

 

© Copyright 2021 - 2024 | A ROMÁN PŰSPÖKI KONFERENCIA ÁLTAL TÁMOGATOTT HONLAP

Fényképek a Világiak, a Család és az Élet Dikasztériumának jóvoltából.