Hatalkalmas jegyeskurzus indult Székelyszentkirályon

A házasság hetének ideje alatt rajtolt el Székelyszentkirályon a hatalkalmas jegyeskurzus. A tavalyi tapasztalatok alapján módosított programról György Hunor Árpád számol be.

Az idén is megszervezzük Székelyszentkirályon a jegyeskurzust házasulandó fiatalok számára Kovács Péter-Pál, új plébánosunk vezetésével. A szervező csapat többi része változatlan. Ugyanakkor hasznosnak és bölcs lépésnek láttuk, hogy meghívjunk egy párt a tavalyi jegyeskurzus résztvevői közül (akik azóta házasok), hogy tartsanak velünk a szervezésben. Az első alkalmon kértük, hogy meséljenek az ő jegyesoktatásukról és annak fontosságáról az életükben. Az a hosszabb távú reményünk, hogy bővülni fog azoknak a házasoknak a köre, akik rész tudnak venni a jegyesoktatás szervezésében, kísérésében és esetleg más házasprogramok szervezésében is.

Nagy vonalakban megmaradt a tavalyi elképzelés és ugyanazzal az anyaggal készülünk. A kommunikáció – konfliktuskezelés – az együttélés nehézségei témacsomagot bővítettük egy alkalommal, mert a tavalyi visszajelzések alapján ezekre a témákra jó lett volna még több időt szánni. Emiatt idén öt helyett hat találkozót képzeltünk el. Ugyanakkor a tavalyihoz hasonlóan már egyeztetés alatt van egy szülőknek szánt alkalom is, amit az oroszhegyi jegyeskurzus szervezőivel együtt probálunk tető alá hozni. A tavalyi tapasztalataink alapján nagyon hasznosak azok az együttműködések, amit az oroszhegyi és székelyudvarhelyi szervezőkkel-házaspárokkal folytattunk. Örömmel gondolunk vissza a székelyudvarhelyi Zsombori házaspár tanúságtételére a szülős alkalmon, illetve az oroszhegyi Magyari házaspár tanúságtételére is. Hálásak vagyunk értük, hogy kiegészítették és segítették a munkánkat a tavalyi kurzuson. Sok pozitív, megerősítő visszajelzés érkezett a szolgálatukra.

Idén öt jegyespárral indultunk el, február 15-én meg is tartottuk az első alkalmat. Számításaink szerint március 22-én fogjuk befejezni a hat alkalmat, amivel készülünk.

György Hunor Árpád

Fotó: Pixabay.com

Forrás: romkat.ro

Share:

Kapcsolódó tartalmak

Másodszor tartottak férfi TÉRdeplő rózsafüzért Csíksomlyón

A rózsafüzér imádság erejéről – immár második alkalommal – tett tanúságot több tucat férfi április hónap első szombatján a csíksomlyói kegytemplom, pápai kisbazilika előtti téren, Isten előtt letérdelve, közösen egy szívvel fordulva oltalomért, a béke megőrzéséért, családjaikért e nehéz időkben.

OLVASS TOVÁBB »

A személyes felelősségvállalás mint a kiegyensúlyozott kapcsolatok alapja

A házasság heti rendezvényeket Sepsiszentgyörgyön az unitárius és a katolikus egyház közösen szervezte meg a helyi önkormányzat támogatásával. Mindenik közösségben volt nyitó és záró szentmise vagy istentisztelet, majd a különböző eseményeknek rendre más templom adott otthont. A gazdag programról az egyik szervező, Pál Tünde gondolatait olvashatják.

OLVASS TOVÁBB »

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

 

© Copyright 2021 - 2024 | A ROMÁN PŰSPÖKI KONFERENCIA ÁLTAL TÁMOGATOTT HONLAP