Online adventi személyesen kísért lelkigyakorlatra hívnak

A HIFA-Románia Segítség Mindenkinek Egyesület, a Kísért Imádság Hete személyesen kísért lelkigyakorlatot szervez december 11-16. között. A lelkigyakorlat ökumenikus és programjaiba online lehet bekapcsolódni.

Ez a lelkigyakorlat elsősorban azoknak szól, akik szeretnék elmélyíteni Istennel való személyes kapcsolatukat, meghallani az ő hangját a mindennapi életükben, de nincs lehetőségük kiszakadni a hétköznapokból és elutazni egy lelkigyakorlatos házba. A részvétel feltétele a jelenlét a hét kezdő és záró napjának délutánján tartott csoportos összejövetelen, a köztes napokon napi egy fél óra személyes ima vállalása, és ezen imák tapasztalatairól való osztozás mindennap a kísérővel. Ki kell tölteni a jelentkezési lapot, ami ITT érhető el.

A tavalyi adventi lelkigyakorlatról itt olvashatnakÉrdemes a jelentkezéssel nem várni, ugyanis a kísérők idejének végessége miatt csak korlátozott számú résztvevőt tudnak fogadni, a jelentkezéseket pedig a beérkezés sorrendjében veszik figyelembe, amiről visszajelzést is adnak.

További információkért Nagy Lillát lehet keresni a 0754 384 034-es telefonszámon.

Forrás: romkat.ro

Share:

Kapcsolódó tartalmak

A gyógyulás lehetséges!

A székelyudvarhelyi Szent Pió Lelkigyakorlatos Házban került sor a szenvedélybetegek és hozzátartozók számára szervezett lelkigyakorlatra. Ilyen lelkigyakorlatra évente három alkalommal kerül sor (tavasszal, nyáron és ősszel), a budapesti Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat, a segítő nővérek közössége és a Gyulafehérvári Caritas közös szervezésében. Az alábbiakban egyik résztvevő beszámolóját olvashatják.

OLVASS TOVÁBB »

Kísérni minden élethelyzetben: családpasztoráció, a kapcsolatok pasztorációja

Programokban, találkozókban, közös gondolkodásban gazdag hétvégét zár a gyulafehérvári főegyházmegyei családpasztoráció: a négy egyházmegyés családreferens találkozó után újabb, főegyházmegyei találkozó kezdődött, ma délben pedig hálaadó szentmisét mutattak a a csíksomlyói kegytemplomban, ezt Tóth Attila nagyváradi egyházmegyei családreferens plébánossal együtt Szénégető István celebrálta. A két családpasztorációs program közt Szénégető István plébános, családreferens, a főegyházmegyei családpasztoráció vezetője, Török Bernadett, a családpasztoráció munkatársa és projektmenedzser, Bartis Kinga és Szabolcs családpasztorációs önkéntesek részvételével sajtótájékoztatót tartott a gyulafehérvári főegyházmegyei családpasztoráció az elmúlt 20 évről, valamint a Családpasztorációs animátorok képzését megalapozó tapasztalatcsere és pilotképzés című, Erasmus+ projektről.
A sajtótájékoztatót moderáló Bodó Márta kérdéseire a családpasztorációs munka eltelt két évtizedére visszatekintve megfogalmazódott a legfőbb cél, vízió, mégpedig az, hogy ez a tevékenység a családegyházat támogatja. Az eltelt húsz évet két korszakra lehet osztani, most pedig az összegzés és újabb útkeresés szakaszába érkeztek.

OLVASS TOVÁBB »

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

 

© Copyright 2021 - 2023 | A ROMÁN PŰSPÖKI KONFERENCIA ÁLTAL TÁMOGATOTT HONLAP