A gyógyulás lehetséges!

A székelyudvarhelyi Szent Pió Lelkigyakorlatos Házban került sor a szenvedélybetegek és hozzátartozók számára szervezett lelkigyakorlatra. Ilyen lelkigyakorlatra évente három alkalommal kerül sor (tavasszal, nyáron és ősszel), a budapesti Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat, a segítő nővérek közössége és a Gyulafehérvári Caritas közös szervezésében. Az alábbiakban egyik résztvevő beszámolóját olvashatják.

Ezen az őszi lelkigyakorlaton, október 26–29. között tizenegy alkoholfüggő és két hozzátartozó gyógyulhatott, erősödhetett. A szenvedélybetegekből nyolc személy már szabadult és gyógyuló beteg, és mindannyian a gyógyító lelkigyakorlatnak köszönhetik szabadulásukat.

Fazekas György, a KASZ lelkésze ez alkalommal a Jézus születéséről szóló bibliai részeket dolgozta fel. A napi két elmélkedés alkalmával mély, lélekbehatoló, elgondolkodtató kérdésekkel állította szembe a jelenlevőket. Íme a kérdések sora:

  • Mi az én sajátos küldetésem?
  • Istentől milyen kegyelmeket, ajándékokat, képességeket, lehetőségeket kaptam? Használtam? Használom?
  • Igaz embernek gondolom magam?
  • Mit tehetek, hogy igazabb legyek?
  • Mi mindenért adhatok hálát Istennek?
  • Te hogyan szolgálsz tágabb, szűkebb környezetedben?
  • Te megadod magadnak, ami jár?
  • Vállalom az adott helyzetet?
  • Éltél már meg elutasítást?
  • Az én szívemben hol van helye Jézusnak?

Ezek az útravalóként szolgáló kérdések mindannyiunkat elgondolkodtatnak, és komoly önismereti munkára sarkallnak.

Vasárnap, az ünnepi szentmise után köszönthettük a két ünneplő szenvedélybeteg társunkat. Egyikük egy éve szabadult az alkohol rabságából, míg a második öt éve éli józan életét. Mindkettő a lelkigyakorlatnak köszönheti a szabadulását.

Csodálatos, építő, felemelő és nagyon hatásos volt ez a lelkigyakorlat is. Legközelebb tavasszal találkozunk! Hála és köszönet a szervezőknek!

M. L. szabadult alkoholfüggő

Amennyiben függőségi problémákkal küzd és szeretné a Caritas segítségét kérni  az alábbi elérhetőségek valamelyikén lehetséges: Gyergyószentmiklóson: Ambrus Hajnal, tel.: 0737 300 980
Székelyudvarhelyen: Benedek Alexandra, tel.: 0724 322 682

 

Forrás: romkat.ro

Share:

Kapcsolódó tartalmak

Kísérni minden élethelyzetben: családpasztoráció, a kapcsolatok pasztorációja

Programokban, találkozókban, közös gondolkodásban gazdag hétvégét zár a gyulafehérvári főegyházmegyei családpasztoráció: a négy egyházmegyés családreferens találkozó után újabb, főegyházmegyei találkozó kezdődött, ma délben pedig hálaadó szentmisét mutattak a a csíksomlyói kegytemplomban, ezt Tóth Attila nagyváradi egyházmegyei családreferens plébánossal együtt Szénégető István celebrálta. A két családpasztorációs program közt Szénégető István plébános, családreferens, a főegyházmegyei családpasztoráció vezetője, Török Bernadett, a családpasztoráció munkatársa és projektmenedzser, Bartis Kinga és Szabolcs családpasztorációs önkéntesek részvételével sajtótájékoztatót tartott a gyulafehérvári főegyházmegyei családpasztoráció az elmúlt 20 évről, valamint a Családpasztorációs animátorok képzését megalapozó tapasztalatcsere és pilotképzés című, Erasmus+ projektről.
A sajtótájékoztatót moderáló Bodó Márta kérdéseire a családpasztorációs munka eltelt két évtizedére visszatekintve megfogalmazódott a legfőbb cél, vízió, mégpedig az, hogy ez a tevékenység a családegyházat támogatja. Az eltelt húsz évet két korszakra lehet osztani, most pedig az összegzés és újabb útkeresés szakaszába érkeztek.

OLVASS TOVÁBB »

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

 

© Copyright 2021 - 2023 | A ROMÁN PŰSPÖKI KONFERENCIA ÁLTAL TÁMOGATOTT HONLAP