Megkeresni az igazi kincset

A berecki Szent Miklós-plébánia szervezésében tábort szerveztek a gyerekeknek, amelynek mintegy csúcspontja volt az idősek, nagyszülők vasárnapján tartott családi vasárnap.

Megkeresni az igazi kincset — így szólt a biztatás a vasárnapi szentmisén Bereckben. Ez volt az üzenete nemcsak a prédikációnak, hanem annak az eseménysorozatnak is, ami az elmúlt hét során zajlott a berecki Szent Miklós-plébánia szervezésében. Ugyanis a Berecki Tábor 2023-as kiadása vette kezdetét hétfőn, amely napokra lebontva „Értékes vagy”, „Szabad vagy”, „Istené vagy” témakörök köré épült. Vasárnap pedig a „Családé vagy” címszó alatt családi vasárnap megszervezésére került sor.

Olyan csapatot sikerült kialakítani pedagógusokból, szülőkből, amelyik napról napra sikeresen vezette, irányította a több mint 60 táborozó minden percét, felügyelte testi-lelki épségét. A szervezés nemcsak a tevékenységek megtervezését, irányítását foglalta magába, hanem gondoskodni kellett a táborozók napi ellátásáról is. Támogatók, szülők vállalták és valósították meg ezt az igényes feladatot.

A napi beszámolók alkalmával olvashattuk, a tevékenységeken készült fotókon láthattuk azt a boldogságot, önfeledtséget, ami a résztvevők arcáról sugárzott. Meggyőződéssel állítható, hogy a témákban megfogalmazott célkitűzések megvalósultak. És a szülők által írt bejegyzések mintegy visszajelzésként igazolták: jó volt ezeket a napokat így megszervezni, öröm volt a gyerekek örömét látni. Megnyugtató volt tudni, hogy a táborozók biztonságban, az online világtól távol tölthették az idejüket.

Az eseménysor a családi vasárnappal ért véget, amely a nagyszülők és idősek világnapjára is fókuszált. Egy tele nap volt a faluközösség számára. A miséről kivonulva részt vehettünk a templom szomszédságában emelt Petőfi – Bem emlékműnél a Petőfi 200 égisze alatt a művelődési központ által szervezett ünnepségen.

A július hónapban születettek köszöntése zárta a megemlékezést. És 13 órakor kezdődött a plébánia udvarán a nagyszerűen megszervezett és lebonyolított családi vasárnap, valamint a nagyszülők és idősek köszöntése.

Meghitt, barátságos környezetben a gyermekek köszöntő dala, emlékkép, virág és a szentatya üdvözlő sorai emelték az ünnepélyességet. A közös ebéd, a mindenkit — gyermeket, fiatalt és időst — megszólító és megmozgató szórakozás tette felejthetetlenné a napot.

Csak a köszönet és hála szavait közvetíthetjük mindazoknak, akik a berecki egyházközségért, a faluközösség megerősítéséért fáradoznak. Isten bőséges áldása kísérje életüket és munkásságukat!

Ferentzi László

Szemelvények a táborozók élménybeszámolóiból

  • Az egyik legizgalmasabb élményem a nyárról a berecki vallás tábor, ahol rengeteg élménnyel gazdagodtam, sok új játékot ismerhettem meg. Sok volt a móka és a nevetés. Hétfőn kicsit álmosan, de annál érdekesebben indult a nap, amelynek témája az értékek voltak. Ezzel kapcsolatosan különböző foglalkozásokon vettünk részt, amelyek célja tudatosítani magunkban, hogy mindannyian értékesek vagyunk. A nap második felében karkötőt és kulcstartót készíthettünk, ami mindenkinek nagyon tetszett… A harmadik nap végén táborzáró misén vettünk részt. Hálával és köszönettel tartozunk Istennek a lehetőségért, a pap bácsinak, aki helyet és alkalmat adott ennek az eseménynek, a tevékenységek vezetőinek, szüleinknek és mindenkinek, aki azon dolgozott, hogy jól érezhessük magunkat.
  • A tábor nagyon jó volt. Tetszettek a vidám játékok és a vidám közösség. Ebben a három napban mégis az tetszett a legjobban, amikor feladatokat kerestünk az erdőben… nagyon jól éreztem magam és szeretném, ha jövőben is lenne, többet: öt napot tartson.
  • A tábor szuperül tetszett, ez a három nap élményekben dús volt. Más-más dolgot tapasztaltam meg és hogy milyen jó együtt dolgozni, játszani, tanulni.
  • A második nap nagyon kalandos volt. Szekérrel utaztunk fel a rétre, ahol mókás játékokat játszottunk, fürödtünk, a patakban jártunk, vizes-szappanos gumiszőnyegen csúsztunk… Hálásan köszönjük mindenkinek a munkáját, a pap bácsinak a lehetőséget, a törődést. Remélem, hogy jövőben is részt vehetek.
  • Ez a három nap számomra felejthetetlen élmény volt. Nagyon jól éreztem magam, sokat játszottunk, sokat nevettünk, jó volt együtt lenni.
  • A három tábori nap után büszkén kijelentem, hogy jó Bereckben gyereknek lenni. Tele van a szívem hálával.
  • Hálával tartozunk a pap bácsinak, hogy ilyen szépen nevelget és segít nekünk Istent jobban megismerni…a szüleinknek is hálásak kell lennünk a sok finom ételért… és azoknak is, akik foglalkoztak velünk.

Forrás: romkat.ro

Share:

Kapcsolódó tartalmak

Nagyon szeret Isten, hogy rám bízott öt másik életet

Különböző országokban más-más időpontokban ünneplik az anyák napját, felénk hagyományosan május első vasárnapján emlékezünk meg erről. Összeállításunkban édesanyákat kértünk, ők maguk írjanak arról, hogyan élik meg az anyaságuk egy vagy több gyerekkel, kis avagy nagycsaládban, kisebb vagy már kirepülni készülő gyerekekkel. Idézetek, szép gondolatok helyett álljon itt most Ceclan Andrea írása arról, hogyan éli meg a mindennapokban azt a fontos, szép és nagyon sokszínű szerepet, amit úgy foglalunk össze: anyának lenni.

OLVASS TOVÁBB »

Másodszor tartottak férfi TÉRdeplő rózsafüzért Csíksomlyón

A rózsafüzér imádság erejéről – immár második alkalommal – tett tanúságot több tucat férfi április hónap első szombatján a csíksomlyói kegytemplom, pápai kisbazilika előtti téren, Isten előtt letérdelve, közösen egy szívvel fordulva oltalomért, a béke megőrzéséért, családjaikért e nehéz időkben.

OLVASS TOVÁBB »

A személyes felelősségvállalás mint a kiegyensúlyozott kapcsolatok alapja

A házasság heti rendezvényeket Sepsiszentgyörgyön az unitárius és a katolikus egyház közösen szervezte meg a helyi önkormányzat támogatásával. Mindenik közösségben volt nyitó és záró szentmise vagy istentisztelet, majd a különböző eseményeknek rendre más templom adott otthont. A gazdag programról az egyik szervező, Pál Tünde gondolatait olvashatják.

OLVASS TOVÁBB »

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

 

© Copyright 2021 - 2024 | A ROMÁN PŰSPÖKI KONFERENCIA ÁLTAL TÁMOGATOTT HONLAP