Szemléletformáló családpasztorációs alapképzés

Erdélyben is elindult a családpasztorációs szemléletformáló és gyakorlati alapképzés a Gyulafehérvári Főegyházmegyei Családpasztoráció szervezésében.

Az első képzési modult április 21-22-én önismeret témában dr. Fleisz Kinga pszichológus vezetésével rendezték meg, aki Szatmárnémetiből utazott Marosvásárhelyre. A péntek délutántól szombat délutánig tartó alkalomnak, amely az Erasmus+ program keretében valósulhatott meg, a remeteszegi Szent Család közösségi ház adott otthont.

Szemelvények a résztvevők beszámolóiból

„Tetszett az előadás mód, hogy úgy hallhattam számomra új dolgokról, hogy közben kérdezhettünk, elmélyülhettek a hallottak, példával még érthetőbbé vált számomra! Megerősítő, bátorító volt, úgy rátekinteni házastársi kapcsolatunkra, saját életemre, krízis helyzetekre hogy Isten valami újat cselekedett ezek által, és hogy Isten mindig a legjobbat fogja kihozni a legnehezebb pillanataimból is, ha benne maradok, ez örömmel, reménnyel tölt el! Hálás vagyok Istennek, a családpasztorációnak, hogy része lehetünk ennek a képzésnek házaspárként, és hogy ezáltal erősödhet a saját kapcsolatunk, másokkal való kapcsolataink, és bízunk benne, hogy mások számára lehetünk mi is olyan példa, és segítő társ, akik fényt adnak tovább, magot ültetnek, és Isten országa még inkább érezhető lesz a földön!” (B. K., Gyergyószentmiklós)
„Lendület, lelkesedés, nyitottság és hála van bennem a képzés első modulja után. Öröm volt számomra az a nyitottság, bizalom amit tapasztaltam a jelenlévők és a tréner részéről is. Sokat tanultam ezen a hétvégén önmagamról is, a házastársi kapcsolatunkról is. Vágy és döntés van bennem, hogy ezeket éljem, felelősen használjam azt a tudást amit kaptam, azokat a felismeréseket.” (G. Cs., Marosvásárhely)
„Összességében értékelve a hétvégét, csak azt tudom mondani, hogy, teljesen feltöltő volt, lelkileg nagyon megdolgozott, a felismerésekről péntek éjjel 2-ig beszéltünk. Az előadások alatt csodáltam az előadót, mennyre szabadon beszélt, mennyire tisztán átlátja a családok helyzetét. Ami nagyon fontos még, hogy új emberekkel találkoztunk, nagyon nyitottak voltak felénk, sok dolgot meséltek ami náluk már rég működik! Példaértékű! Segítségüket szívesen felajánlották, hogy eljönnek hozzánk és tanúságot tesznek, hogy lehet Istennel megélni a hétköznapokat! Örvendek, hogy zenélhettem, örömet szerezhettem a résztvevőknek. Nagyon várom a júniusi találkozót! Addig is Isten óvjon mindannyiunkat!” (Sz. Cs., Székelykeresztúr)

A képzés júniusban a házasságról, családról szóló egyházi tanitással, júliusban a családpasztoráció gyakorlati területeit érintő műhelymunkákkal, szeptemberben az életvédelem témájával folytatódik. A júniusi és szeptemberi alkalmat szeretnénk nyitottá tenni más érdeklődők számára is, ennek részleteiről a csalad.ro oldalon és a családpasztoráció Facebook oldalán lehet majd tájékozódni.

Török Bernadett
a családiroda munkatársa

Forrás: romkat.ro

Share:

Kapcsolódó tartalmak

Nagyon szeret Isten, hogy rám bízott öt másik életet

Különböző országokban más-más időpontokban ünneplik az anyák napját, felénk hagyományosan május első vasárnapján emlékezünk meg erről. Összeállításunkban édesanyákat kértünk, ők maguk írjanak arról, hogyan élik meg az anyaságuk egy vagy több gyerekkel, kis avagy nagycsaládban, kisebb vagy már kirepülni készülő gyerekekkel. Idézetek, szép gondolatok helyett álljon itt most Ceclan Andrea írása arról, hogyan éli meg a mindennapokban azt a fontos, szép és nagyon sokszínű szerepet, amit úgy foglalunk össze: anyának lenni.

OLVASS TOVÁBB »

Másodszor tartottak férfi TÉRdeplő rózsafüzért Csíksomlyón

A rózsafüzér imádság erejéről – immár második alkalommal – tett tanúságot több tucat férfi április hónap első szombatján a csíksomlyói kegytemplom, pápai kisbazilika előtti téren, Isten előtt letérdelve, közösen egy szívvel fordulva oltalomért, a béke megőrzéséért, családjaikért e nehéz időkben.

OLVASS TOVÁBB »

A személyes felelősségvállalás mint a kiegyensúlyozott kapcsolatok alapja

A házasság heti rendezvényeket Sepsiszentgyörgyön az unitárius és a katolikus egyház közösen szervezte meg a helyi önkormányzat támogatásával. Mindenik közösségben volt nyitó és záró szentmise vagy istentisztelet, majd a különböző eseményeknek rendre más templom adott otthont. A gazdag programról az egyik szervező, Pál Tünde gondolatait olvashatják.

OLVASS TOVÁBB »

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

 

© Copyright 2021 - 2024 | A ROMÁN PŰSPÖKI KONFERENCIA ÁLTAL TÁMOGATOTT HONLAP