A sikeres házasságért. Nagyböjti jegyeskurzusok

A jegyeskurzus házasságra készülő fiataloknak szól, lehetőség a párkapcsolat megismerésére és elmélyítésére, ismerkedési lehetőség más párokkal. A jegyeskurzus során közösségben készülnek a résztvevők a szentségi házasságra, a keresztény családi életre.

Lepedus István, a Szatmári Püspökség munkatársa vezette a jegyesekkel való talákozást Nagybányán március 27-én. A meghívott előadó a keresztény házasság egyik nagyon fontos és egyben érzékeny témájáról, a szexualitásról beszélt.

Ez volt a tavaszi házassági felkészítő utolsó talákozója, előző alkalmakon Szmutku Róbert esperes-plébános, Cufoian Claudia családpasztorációs szakértő, valamint a Csákay házaspár, Zoltán és Ancuța tartottak felkészítőt az idén házasodni szándékozó pároknak.

Nagyböjt folyamán tíz kolozsvári, szentségi házasságra készülő pár végezte el az idei jegyeskurzust László Attila főesperes-plébános irányításával.

Isten áldása kísérje házas életüket, családjukat!

Forrás: romkat.ro

Share:

Kapcsolódó tartalmak

Hogyan legyünk mindig frissek, újak egymásnak? – Fleisz Kinga pszichológus előadása Nagybányán

Állandó megújulásban a mottója az idei házasság hetének, amelyet szerte a világon február 11–18. között ünnepelnek. A nagybányai Szentháromság-plébánia által szervezett programsorozat részét képezte Fleisz Ágota Kinga pszichológus Hogyan legyünk mindig frissek, újak egymásnak? címmel a nagybányai esperesség Philia Oázis rendezvénytermében hétfőn, 2024. február 12-én tartott keresztény szemléletű lélektani előadása. Az alábbiakban a pszichológus előadásának vázlatszerű lejegyzését olvashatják.

OLVASS TOVÁBB »

Az időseket köszöntötték Nagybányán

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozik minden évben egyházunk is. Nagybányán az idős testvéreket az „Öreg korukban is gyümölcsöt teremnek” (Zsolt 92,15) mottóval szombaton, 2023. október 7-én köszöntötték, a Szentháromság templomban 12 órakor bemutatott szentmisén.

OLVASS TOVÁBB »

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

 

© Copyright 2021 - 2024 | A ROMÁN PŰSPÖKI KONFERENCIA ÁLTAL TÁMOGATOTT HONLAP