Lelkileg, szellemileg készülni a házasságra – jegyeskurzust tartanak Székelyszentkirályon

Tíz pár fiatal jelentkezett jegyeskurzusra a székelyszentkirályi plébánián, akik közül öt pár vesz részt aktívan a február 24. és április 1. között megszervezett kurzuson. Akik külföldön dolgoznak, személyesen nem tudnak jelen lenni, így nekik online tartják a felkészítőket. A témák az önismeretre, a kommunikációra, a házasság szentségére fókuszálnak, miközben megküzdési stratégiákat kívánnak adni a résztvevők kezébe.

A jegyeskurzus kísérői Bálint István és Emőke, György Hunor és Gyopár, Sebestyén Antal és Ibolya, illetve Baróti Csaba plébános. Évente egy kurzust tartanak, amire szeretettel várják azokat a fiatal házasokat is, akik nemrég kötöttek házasságot. Számukra is hasznos tudnivalókat tartalmaz a program.

György Hunor kísérő megkeresésünkre elmondta, fontosnak érzik, hogy az esküvői szertartásra és ünnepségre való készület mellett arra bátorítsák a párokat, hogy lelkileg-szellemileg készüljenek a házasságra, ugyanis a házasság igazi valósága a nagy nap után bontakozik ki annak minden örömével és nehézségével együtt. „Sok kihívás éri napjainkban a házasságokat, ezért szeretnénk eszközökkel felruházni a párokat, amennyire tőlünk telik, hogy könnyebben vegyék az akadályokat. Szeretnénk, ha felkészülnének és olyan dolgokkal bővítenék a házassági eszköztárukat, mint a megfelelő önismeret, egymás alapos ismerete, megfelelő kommunikációs stílus kialakítása, annak ismerete, hogy hogyan tudnak megküzdeni a problémákkal. Fontos, hogy legyenek megküzdési stratégiáik, ha problémákkal találkoznak, és bátoritani próbáljuk őket hiteles házasságszemlélet, vágyak és célok kitűzésére” – fogalmazott György Hunor.

Öt alkalmasra tervezik a kurzust és a szervezők gondolkodnak azon, hogy a szülők számára tartsanak-e egy további találkozót. Az első alkalom témája február 24-én, pénteken az önismeret, egymás alaposabb megismerése volt. A szervezők terve szerint a második alkalommal a kommunikáció és a kommunió, illetve a konfliktusok rendezése köré épül a találkozó. A harmadik, negyedik és ötödik találkozók az alábbi témákat járják körbe: a házasság keresztény szemmel, a házasság szentsége, hogy mit tanít az egyház és a Szentírás a házasságról, illetve a férj és feleség szerepeiről, gyermekvállalás és nevelés, szülőkkel való kapcsolat, pénzügyek, háztartás közös vezetése.

Forrás: romkat.ro

Share:

Kapcsolódó tartalmak

Lezárult Inez és Henry Casolani máltai házaspár boldoggá avatásának egyházmegyei szakasza

Inez és Henry 48 évig voltak házasok, példamutató életet éltek. Ők az első máltai házaspár, akiknek kanonizációját kezdeményezték. A boldoggáavatási eljárás egyházmegyei szakaszát lezáró szertartást a Charles Scicluna máltai érsek által celebrált hálaadó szentmise keretében tartották július 3-án a vallettai Szent Ágoston-templomban – ugyanott, ahol a Casolani házaspár 80 évvel ezelőtt egybekelt.

OLVASS TOVÁBB »

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

 

© Copyright 2021 - 2024 | A ROMÁN PŰSPÖKI KONFERENCIA ÁLTAL TÁMOGATOTT HONLAP