Házasság hete Nagybányán: Istenre is figyelve, romantikus estéken

Ma már négy földrészen, közel harminc országában ünneplik a házasság hetét, amelynek már több mint húsz éves hagyománya van. Nagybányán idén a házasoknak, jegyeseknek szánt programsorozaton belül igyekeztek egyrészt Istenre irányítani a párok figyelmét, rávilágítva arra, hogy ő mindig mellettünk akar lenni, támogatni akar. Emellett olyan ima-, kulturális, szórakozási és nevelési alkalmakat és lehetőségeket hoztak tető alá, amelyekben a házasok és a házasulandók minőségi időt tölthettek és tölthetnek el együtt, az idei mottó szerint a szeretetbe kapaszkodva.

Fotó:nagybányai Szenháromság plébánia/Facebook

Hétfőn, február 13-án este moziestre hívták a jegyes- és házaspárokat a Philia Oázis galériavendéglőbe. A 2008-ban készült Szerelempróba amerikai romantikus drámát nézték meg a résztvevők. Kedden, Bálint napon a Philia Oázis étteremben romantikus zenés vacsorán vettek részt a házas- és jegyespárok. Nagy Norbert tenor, a híres Andrea Bocelli tanítványa biztosította énekével a romantikus hangulatot, amelyet a Chef Lorand által készített ínyencségek tökéletesítettek, hiszen néha a szívhez a gyomron át vezet az út.

Szerdán, február 15-én este a Szent József templomban szentmisében imádkoztak a házapárokért, majd Mihály András Imre hegedűművész örvendeztette meg a jelenlevőket Vivaldi Négy évszak című művének előadásával. A házasság hetének rendezvényei tovább folytatódnak, mindenkit hívnak és várnak a bekapcsolódásra.

Forrás: nagybányai Szentháromság plébánia

Share:

Kapcsolódó tartalmak

Hogyan legyünk mindig frissek, újak egymásnak? – Fleisz Kinga pszichológus előadása Nagybányán

Állandó megújulásban a mottója az idei házasság hetének, amelyet szerte a világon február 11–18. között ünnepelnek. A nagybányai Szentháromság-plébánia által szervezett programsorozat részét képezte Fleisz Ágota Kinga pszichológus Hogyan legyünk mindig frissek, újak egymásnak? címmel a nagybányai esperesség Philia Oázis rendezvénytermében hétfőn, 2024. február 12-én tartott keresztény szemléletű lélektani előadása. Az alábbiakban a pszichológus előadásának vázlatszerű lejegyzését olvashatják.

OLVASS TOVÁBB »

Az időseket köszöntötték Nagybányán

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozik minden évben egyházunk is. Nagybányán az idős testvéreket az „Öreg korukban is gyümölcsöt teremnek” (Zsolt 92,15) mottóval szombaton, 2023. október 7-én köszöntötték, a Szentháromság templomban 12 órakor bemutatott szentmisén.

OLVASS TOVÁBB »

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

 

© Copyright 2021 - 2024 | A ROMÁN PŰSPÖKI KONFERENCIA ÁLTAL TÁMOGATOTT HONLAP