Jegyeskurzussal indították az évet

Nyolc fiatal pár volt nyitott az év eleji jegyeskurzusra, melyet január 6−8 között tartottak Kápolnáson a Szent Gellért Alapítvány munkatársai, a György házaspár. Az interaktív kurzus célja az volt, hogy az alapítvány munkatársai segítséget nyújtsanak a kapcsolatok megerősítésében. Lehetőség volt a párkapcsolat megismerésére és elmélyítésére, a részt vevők megismerkedhettek más párokkal, valamint ismereteket szerezhettek a szentségi házasságról és a keresztény családi életről.

Bízunk abban, hogy a résztvevő párok, akik hallottak a párválasztás szépségeiről és buktatóiról, a kommunikáció és konfliktuskezelés fontosságáról, interaktív feladatok által jobban megismerték egymást, mélyült a kapcsolatuk, páros és közösségi élményekkel gazdagodtak.

Továbbra is tervezünk hasonló kurzusokat azzal a céllal, hogy biztos alapú, jó házasságok szülessenek. A liberális együttéléssel ellentétben hiszünk az elkötelezettségben, az Isten és ember előtt megköttetett, sírig tartó házasságban.

Február hónap folyamán a házasság hete rendezvény várható! A szervezőcsapatnak sok jó ötlete van. Hajrá jegyesek, hajrá házasok!

Forrás: romkat.ro

Share:

Kapcsolódó tartalmak

Nagyon szeret Isten, hogy rám bízott öt másik életet

Különböző országokban más-más időpontokban ünneplik az anyák napját, felénk hagyományosan május első vasárnapján emlékezünk meg erről. Összeállításunkban édesanyákat kértünk, ők maguk írjanak arról, hogyan élik meg az anyaságuk egy vagy több gyerekkel, kis avagy nagycsaládban, kisebb vagy már kirepülni készülő gyerekekkel. Idézetek, szép gondolatok helyett álljon itt most Ceclan Andrea írása arról, hogyan éli meg a mindennapokban azt a fontos, szép és nagyon sokszínű szerepet, amit úgy foglalunk össze: anyának lenni.

OLVASS TOVÁBB »

Másodszor tartottak férfi TÉRdeplő rózsafüzért Csíksomlyón

A rózsafüzér imádság erejéről – immár második alkalommal – tett tanúságot több tucat férfi április hónap első szombatján a csíksomlyói kegytemplom, pápai kisbazilika előtti téren, Isten előtt letérdelve, közösen egy szívvel fordulva oltalomért, a béke megőrzéséért, családjaikért e nehéz időkben.

OLVASS TOVÁBB »

A személyes felelősségvállalás mint a kiegyensúlyozott kapcsolatok alapja

A házasság heti rendezvényeket Sepsiszentgyörgyön az unitárius és a katolikus egyház közösen szervezte meg a helyi önkormányzat támogatásával. Mindenik közösségben volt nyitó és záró szentmise vagy istentisztelet, majd a különböző eseményeknek rendre más templom adott otthont. A gazdag programról az egyik szervező, Pál Tünde gondolatait olvashatják.

OLVASS TOVÁBB »

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

 

© Copyright 2021 - 2024 | A ROMÁN PŰSPÖKI KONFERENCIA ÁLTAL TÁMOGATOTT HONLAP