Karácsonyra hangoló családias hangulatú együttlét Kézdivásárhelyen

Karácsonyra hangoló foglalkozást tartottak Kézdivásárhelyen a Nagy Mózes Líceum dísztermében december 17-én, szombaton a Szentháromság-plébánia szervezésében.


Fotó: Balázs Farkas

 

A szombat délelőtt kezdődött plébániai programon, amelynek előkészítésében Mészáros Tünde hitoktató, Haraly Hanna, Bartók Regina, Mike Katinka fiatalok is oroszlánrészt vállaltak, mintegy 50 gyerek és szülő vett részt. A megérkezést követően Olasz Béla segédlelkész köszöntötte az alkotni vágyókat, majd a ráhangoló után kezdetét vette a kézügyességet kívánó munka. A gyerekek és szüleik számtalan lehetőség közül választhattak, hogy a dióhéjból készülő jászolt hogyan és miként készítik el, valamint milyen más karácsonyi díszeket alkotnak. E családias hangulatú együttléten – az alkotáson túl – számtalan új barátság és ismeretség született, és mindezt megkoronázta a gyerekek által alkotott megannyi szép dióhéj jászol, karácsonyfa dísz. A díszek elkészítését követően szeretetlakomára került sor, a szervezők meleg teával és – a szülők által hozott – süteménnyel kínálták a karácsonyra hangoló résztvevőit, mindezt kötetlen együttlét követte.

Kézdivásárhely-kantai Szentháromság-plébánia

 

Forrás: romkat.ro

Share:

Kapcsolódó tartalmak

Nagyon szeret Isten, hogy rám bízott öt másik életet

Különböző országokban más-más időpontokban ünneplik az anyák napját, felénk hagyományosan május első vasárnapján emlékezünk meg erről. Összeállításunkban édesanyákat kértünk, ők maguk írjanak arról, hogyan élik meg az anyaságuk egy vagy több gyerekkel, kis avagy nagycsaládban, kisebb vagy már kirepülni készülő gyerekekkel. Idézetek, szép gondolatok helyett álljon itt most Ceclan Andrea írása arról, hogyan éli meg a mindennapokban azt a fontos, szép és nagyon sokszínű szerepet, amit úgy foglalunk össze: anyának lenni.

OLVASS TOVÁBB »

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

 

© Copyright 2021 - 2024 | A ROMÁN PŰSPÖKI KONFERENCIA ÁLTAL TÁMOGATOTT HONLAP