„Van időm rád” – Anya-fia hétvégét tartottak a szombathelyi Martineumban

A szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémia programkínálatában évek óta megtalálhatók a „Van időm rád” szülő-gyerek hétvégék. Sok család már előre számít ezekre az alkalmakra, amik lehetővé teszik a hétköznapokból való kiszakadást, és az együtt töltött minőségi idő megélését szülőnek, gyereknek egyaránt. November 11. és 13. között édesanyák és kamasz fiaik töltöttek együtt néhány napot.

 

A hétvége pénteken este ismerkedéssel indult, ahol a könnyed játékok segítségével hamar oldódott a hangulat. Ezt követően Marx Gyuláné Erzsi, nyolcgyermekes zalaegerszegi édesanya volt a vendégünk, aki – miközben személyes történeteken keresztül bemutatta családjukat –, a résztvevő anyákat és fiúkat is egymás felé fordította egy-egy kérdéssel, játékkal.

Szombaton délelőtt mentálhigiénés gyakorlatok vártak a résztvevőkre, hogy ezeken keresztül is jobban megismerhessék egymást. A délután az aktív kikapcsolódás jegyében bowlingozással indult, majd az édesanyák fiaikkal a városban egy tájékozódással és keresgéléssel tarkított sétára indultak. A kapott feladatok megoldása közben jó volt beszélgetni, együtt rácsodálkozni környezetünkre és egymásra. Este aztán egy játékos vetélkedőben mérték össze tudásukat, rátermettségüket a párok vidám hangulatban.

A vasárnap délelőtt a találkozásé volt. Először Istennel a szentmisében, majd egymással a mély beszélgetésben, amelyhez segítségül szempontokat és képeket is kaptak a résztvevők.

A visszajelzések szerint az együtt töltött időben édesanyák és fiaik megnyíltak egymás felé, lehetőségük volt olyan témákról is beszélgetni, amelyek a hétköznapokban kevéssé kerülnek elő. Közös élményként fogalmazódott meg a kapcsolatok erősödése, a rácsodálkozás a másikra és a szeretettség megtapasztalása, valamint a résztvevők csoportja, ami e rövid idő alatt is össze tudott hangolódni.

A program a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.

 

Forrás és Fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Forrás: Magyar Kurír

Share:

Kapcsolódó tartalmak

Böjte Csaba a balatoni Csillagösvényen: Keressük a jótett lehetőségét, mint vadászkutya a prédát

A Magyar Örökség díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek- és Ifjúsági Kar július 9. és 15 között 11. alkalommal vesz részt a Balatoni Csillagösvény Missziós Körúton. Esténként különböző helyszíneken mutat be szentmisét Böjte Csaba ferences szerzetes a kórus zenei szolgálatával, akik ezt követően koncertet adnak. Július 11-én este a balatonfüredi Koloska-völgyi Csillagösvényre látogattunk el.

OLVASS TOVÁBB »

Legyetek imádkozó családok! – Sarlós Boldogasszony ünnepe Mátraverebély-Szentkúton

Sarlós Boldogasszony ünnepéhez kapcsolódva az együtt járók, a jegyesek, a fiatal házasok és a gyermeket várók zarándoklatát rendezték meg június 29. és július 2. között Mátraverebély-Szentkúton. A vasárnapi ünnepi szentmisét a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspöke, Marton Zsolt váci főpásztor mutatta be, aki megáldotta a jelen lévő párokat is.

OLVASS TOVÁBB »

Idén július 28-án ünnepeljük a nagyszülők és idősek világnapját

Július 28-án, vasárnap immár negyedik alkalommal tartjuk meg a nagyszülők és idősek világnapját. Az idei mottó: „Ne hagyj el öregkoromban” (vö. Zsolt 71,9). A Világiak, Család és Élet Dikasztériuma imádságot és pasztorális segédletet is összeállított, hogy segítsék a lelki felkészülést a világnapra, amit a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Családügyi Bizottsága magyarul is közzétett.

OLVASS TOVÁBB »

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

 

© Copyright 2021 - 2024 | A ROMÁN PŰSPÖKI KONFERENCIA ÁLTAL TÁMOGATOTT HONLAP