„Van időm rád” – Anya-fia hétvégét tartottak a szombathelyi Martineumban

A szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémia programkínálatában évek óta megtalálhatók a „Van időm rád” szülő-gyerek hétvégék. Sok család már előre számít ezekre az alkalmakra, amik lehetővé teszik a hétköznapokból való kiszakadást, és az együtt töltött minőségi idő megélését szülőnek, gyereknek egyaránt. November 11. és 13. között édesanyák és kamasz fiaik töltöttek együtt néhány napot.

 

A hétvége pénteken este ismerkedéssel indult, ahol a könnyed játékok segítségével hamar oldódott a hangulat. Ezt követően Marx Gyuláné Erzsi, nyolcgyermekes zalaegerszegi édesanya volt a vendégünk, aki – miközben személyes történeteken keresztül bemutatta családjukat –, a résztvevő anyákat és fiúkat is egymás felé fordította egy-egy kérdéssel, játékkal.

Szombaton délelőtt mentálhigiénés gyakorlatok vártak a résztvevőkre, hogy ezeken keresztül is jobban megismerhessék egymást. A délután az aktív kikapcsolódás jegyében bowlingozással indult, majd az édesanyák fiaikkal a városban egy tájékozódással és keresgéléssel tarkított sétára indultak. A kapott feladatok megoldása közben jó volt beszélgetni, együtt rácsodálkozni környezetünkre és egymásra. Este aztán egy játékos vetélkedőben mérték össze tudásukat, rátermettségüket a párok vidám hangulatban.

A vasárnap délelőtt a találkozásé volt. Először Istennel a szentmisében, majd egymással a mély beszélgetésben, amelyhez segítségül szempontokat és képeket is kaptak a résztvevők.

A visszajelzések szerint az együtt töltött időben édesanyák és fiaik megnyíltak egymás felé, lehetőségük volt olyan témákról is beszélgetni, amelyek a hétköznapokban kevéssé kerülnek elő. Közös élményként fogalmazódott meg a kapcsolatok erősödése, a rácsodálkozás a másikra és a szeretettség megtapasztalása, valamint a résztvevők csoportja, ami e rövid idő alatt is össze tudott hangolódni.

A program a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.

 

Forrás és Fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Forrás: Magyar Kurír

Share:

Kapcsolódó tartalmak

Katekumenális felkészítés a házasságra – Beszélgetés Marton Zsolt püspökkel és a Kató házaspárral

A szentségekre való katekumenális felkészítés sokak által ismert, s bár a házasság terén kevésbé elterjedt, sok helyütt létező gyakorlat hazánkban. A Ferenc pápa által is szorgalmazott, közösségbe fogadó formát minél szélesebb körben szeretné meggyökereztetni a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Családügyi Bizottsága.

OLVASS TOVÁBB »

„Meghívtál, hogy vízre lépjek…” – Árnika története

Ott kezdeném, hogy 3 fiunk van, és szerettünk volna egy kislányt. Mivel a harmadik császármetszés után azt javasolták, hogy ne legyen több gyermekünk, félve szántam rá magam. Próbáltam megfejteni az Isten tervét, hogy ez a folyton felszínre törő vágy a férjem, az én és a legkisebb fiúnk részéről vajon csak a mi önzésünk, vagy a Jóisten akarata? A barátnőm biztatott, hogy kérjek egy jelet az Úrtól ezzel kapcsolatosan, de én azt kérdeztem tőle, „mit kérjek, hogy egy rózsaszín babacipő elém hulljon az utcán? Nem kérek én jelet…” és másnap a járda közepén egy kis fehér bárány szundikendőt találtam, rózsaszín ruhában.

OLVASS TOVÁBB »

A Jóisten számít még rád – Az MKPK Családügyi Bizottságának időspasztorációs programjáról

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Családügyi Bizottsága kezdeményezéséből született a „Melléjük szegődöm” program, amelynek résztvevői április 4-én találkoztak Budapesten, az MKPK irodaházában. Az időseket segítő egyházmegyei küldöttek a második tréningnapon rátekintettek szolgálatuk jelenére és jövőjére. A képzést tartó szakemberekkel beszélgettünk tapasztalataikról.

OLVASS TOVÁBB »

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

 

© Copyright 2021 - 2024 | A ROMÁN PŰSPÖKI KONFERENCIA ÁLTAL TÁMOGATOTT HONLAP