Házaspárok útja a máriaradnai kegytemplomban

Kedves házasok és házasságra készülők!

Szeretettel hívunk, hogy járjátok végig a Házaspárok útját, melyet a schönstatti mozgalomhoz tartozó családok készítettek, és itt a bazilikában a keresztúti stációk alá állítottunk ki egészen február 28-ig. Ez az út mindazoknak szól, akik ráébredtek arra, hogy a házasságuk, a családi és személyes életük, a világgal való kapcsolatuk nem működik csak úgy magától. Kőműves vagy orvos se lesz senki csak úgy, előbb meg kell tanulnia a szakmát. A legígéretesebb, de a legnehezebb szakma az élet. A házaspárok útja segítséget szeretne nyújtani abban, hogy a házastársak életútjukon újra és újra egymásra találjanak, felfedezzék közös hivatásukat, gyermekeiket helyesen neveljék és otthonaikban boldog családi életet éljenek.
A világon az első házaspárok útja Magyarországon, Óbudaváron található. Egy másfél kilométer hosszú erdei sétaút 15 állomást érint, melyek a házasság fontos eseményeit, feladatait, nehézségeit és időszakait jelenítik meg. A rajtuk látható képek, a szentírási idézetek, feladatok ösztönzést adnak arra, hogy a párok elgondolkodjanak életük egyes mérföldkövein és beszélgessenek egymással. Minden állomással kapcsolatban van egy rövid elmélkedés is, amely segíti az elmélyülést és a családi életben fölmerült nehézségek sikeres megoldásához nyújt segítséget.
A házaspárok útja lehetőséget ad arra, hogy kettesben, szabadon végigjárhassa bárki.
A házaspárok útját a schönstatti mozgalomhoz tartozó családok imái és áldozatai hordozzák, hogy akik ezt az utat végigjárják, kapcsolatukban megújuljanak és házasságukban megerősödjenek.
Az óbudavári út mintájára számos más helyen is megépítették a Házaspárok útját.
Kívánunk áldott együttlétet!

A temesvári Püspökség családpasztorációs irodájának munkatársai

Fotó: Andreea Bodroghi

Forrás: www.gerhardus.ro

Share:

Kapcsolódó tartalmak

Hét nap, hét házasság története (3.) – Lilla és Ádám

A Görögkatolikus Metropólia interjúsorozattal készült a házasság hete idei rendezvénysorozatára: mindennap más házaspárral ismerkedhetünk meg. Hét nap, hét házasság, hét élethelyzet, egy közös pont: a feltétlen szeretet, az Istennel kötött hármas kapcsolat mindent legyőző ereje. A harmadik házaspár, akivel megismerkedhetünk, Lilla és Ádám.

OLVASS TOVÁBB »

Hét nap, hét házasság története (2.) – Orsi és Csabi

A Görögkatolikus Metropólia interjúsorozattal készült a házasság hete idei rendezvénysorozatára: mindennap más házaspárral ismerkedhetünk meg. Hét nap, hét házasság, hét élethelyzet, egy közös pont: a feltétlen szeretet, az Istennel kötött hármas kapcsolat mindent legyőző ereje. A második házaspár, akivel megismerkedhetünk, Orsi és Csabi.

OLVASS TOVÁBB »

Hét nap, hét házasság története (1.) – Zsófi és Karesz

A Görögkatolikus Metropólia interjúsorozattal készült a házasság hete idei rendezvénysorozatára: mindennap más házaspárral ismerkedhetünk meg. Hét nap, hét házasság, hét élethelyzet, egy közös pont: a feltétlen szeretet, az Istennel kötött hármas kapcsolat mindent legyőző ereje. Az első házaspár, akivel megismerkedhetünk, Zsófi és Karesz.

OLVASS TOVÁBB »

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

 

© Copyright 2021 - 2024 | A ROMÁN PŰSPÖKI KONFERENCIA ÁLTAL TÁMOGATOTT HONLAP