"Kéz a kézben, mi ketten együtt Istennel"!

A Házasság Hete nyitóeseményeként február 5-én, szombaton 17 órakor az arad-ségai Lisieux-i Kis Szent Teréz templomban került sor a marosi főesperesség területén élő családokért felajánlott szentmisére. A templom padsorait megtöltő családok és hívek Arad megye különböző egyházközségeiből érkeztek: Pécska, Zimándújfalu, Kisiratos, Nagyiratos, Arad-Mosóczitelep, Arad-Belváros, Arad-Gáj, Újarad és Arad-Séga.
A családos szentmise főcelebránsa Király Árpád plébános volt, koncelebrált Kalapis Damián arad-mosóczitelepi plébános és György Zoltán nagyiratosi plébános.
Szentbeszédében Király Árpád plébános kiemelte Szent József példáját, hogy merjünk mi is Igent mondani, ahogyan ő is Igent mondott Isten hívására és tudjuk vállalni a házasság ajándékait, kihívásait, megpróbáltatásait.
A szentáldozás után, a kürtösi Piklor család videós tanúságtételére került sor, amelyben házasságukat egy cserepes virághoz hasonlították, amelyik messziről tökéletesnek tűnhet, de közelről felfedezhetők a hibái is. A házasság első éveiben megismerték egymás hibáit és megtanultak őszintén bocsánatot kérni a másiktól. Számukra az egyik legfontosabb dolog, hogy mindent együtt végeznek el a bevásárlástól a ház körüli munkáig. A mindennapokban Jézus példája ad nekik erőt, és bármi van, igyekeznek meglátni Istent egymásban és a körülöttük lévő emberekben. Végül azt kívánták minden házaspárnak, hogy járjanak kéz a kézben Istennel és egymással.
A tanúságtételt követően Tari M. Böbe schönstatti nővér ismertette a házasság hete programját.A szentmise záró mozzanataként a jelen levő családok külön-külön is családi áldásban részesültek.
A szentmisét követően a templom udvarában agapéra került sor, ahol a résztvevő családok forró tea és aprósütemény mellett kötetlenül elbeszélgettek egymással.

Kovács család

Forrás: www.gerhardus.ro

Share:

Kapcsolódó tartalmak ...

Hét nap, hét házasság története (3.) – Lilla és Ádám

A Görögkatolikus Metropólia interjúsorozattal készült a házasság hete idei rendezvénysorozatára: mindennap más házaspárral ismerkedhetünk meg. Hét nap, hét házasság, hét élethelyzet, egy közös pont: a feltétlen szeretet, az Istennel kötött hármas kapcsolat mindent legyőző ereje. A harmadik házaspár, akivel megismerkedhetünk, Lilla és Ádám.

Olvass tovább »

Hét nap, hét házasság története (2.) – Orsi és Csabi

A Görögkatolikus Metropólia interjúsorozattal készült a házasság hete idei rendezvénysorozatára: mindennap más házaspárral ismerkedhetünk meg. Hét nap, hét házasság, hét élethelyzet, egy közös pont: a feltétlen szeretet, az Istennel kötött hármas kapcsolat mindent legyőző ereje. A második házaspár, akivel megismerkedhetünk, Orsi és Csabi.

Olvass tovább »

Hét nap, hét házasság története (1.) – Zsófi és Karesz

A Görögkatolikus Metropólia interjúsorozattal készült a házasság hete idei rendezvénysorozatára: mindennap más házaspárral ismerkedhetünk meg. Hét nap, hét házasság, hét élethelyzet, egy közös pont: a feltétlen szeretet, az Istennel kötött hármas kapcsolat mindent legyőző ereje. Az első házaspár, akivel megismerkedhetünk, Zsófi és Karesz.

Olvass tovább »

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

 

© Copyright 2021 - 2024 | A ROMÁN PŰSPÖKI KONFERENCIA ÁLTAL TÁMOGATOTT HONLAP