Másodszor tartottak férfi TÉRdeplő rózsafüzért Csíksomlyón

A rózsafüzér imádság erejéről – immár második alkalommal – tett tanúságot több tucat férfi április hónap első szombatján a csíksomlyói kegytemplom, pápai kisbazilika előtti téren, Isten előtt letérdelve, közösen egy szívvel fordulva oltalomért, a béke megőrzéséért, családjaikért e nehéz időkben.

A férfi TÉRdeplő rózsafüzér imaláncot már 2021 óta tartják Horvátország számos nagyvárosában. Innen terjedt el hónapról hónapra Lengyelországba, Szerbiába, Írországba, a távoli Ausztráliába és Magyarországra is.

„Az egyház a rózsafüzérnek mindig különös hatékonyságot tulajdonított, ezért a legnehezebb ügyeit a közösségben, folyamatosan mondott rózsafüzérre bízta” – írta Szent II. János Pál pápa a Rosarium Virginis Mariae apostoli levelében.

Minden hónap első szombatja Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-tiszteletének a napja. A Szűzanya csodája a rózsafüzért imádkozó férfi szíveinkben kezdődik. Április 6-án, ehhez a világméretű kezdeményezéshez csatlakozott immár második alkalommal több tucat férfi a csíksomlyói kegytemplom előtti téren is a somlyói ferences közösség engedélyével és támogatásával.

„Aki rózsafüzért imádkozik, azzal elképzelhetetlen csodák fognak történni. Szeressük tehát, és imádkozzuk a rózsafüzért! Biztosíthatlak titeket, hogy a Szűzanya számtalan kegyelemmel ajándékoz meg benneteket; higgyétek el, világosságot és békét fogtok kapni” – mondta Ernest Simoni bíboros, az albániai katolikus egyház kommunista egyházüldözésének 95 éves, emblematikus tanúságtevője.

A szervezők harmadszor is hívják a férfiakat a csíksomlyói kegytemplom előtti térre, hogy újra egy szívvel, tanúságtevő módon, közösen imádkozzák a rózsafüzért, együtt forduljanak Istenhez ezekben a nehéz időkben. A következő férfi TÉRdeplő elsőszombati rózsafüzér imaalkalom május 4-én 11 órától lesz.

Fotó és szöveg: Virág Zsolt

Forrás: romkat.ro

Share:

Kapcsolódó tartalmak

Közös zarándoklat Máriaradnára az Idősek és Nagyszülők világnapján

Szentatyánk, Ferenc pápa az Amoris laetitia Családév keretében bevezette a „gyökereket őrző” nagyszülők és idősek világnapját, amelyet Szent Anna és Szent Joachim liturgikus emléknapjához (július 26.) közel eső dátumon, a hónap negyedik vasárnapján tartanak. A világnap alkalmából az előző évekhez hasonlóan idén július 26-án az Egyházmegyei Családpasztorációs Iroda zarándoklatot szervezett az idős hívek számára a máriaradnai kegytemplomhoz.

OLVASS TOVÁBB »

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

 

© Copyright 2021 - 2024 | A ROMÁN PŰSPÖKI KONFERENCIA ÁLTAL TÁMOGATOTT HONLAP