Megáldották a jubiláns házaspárokat Nagyváradon

Állandó megújulásban mottóval az elmúlt napokban a nagyváradi római katolikus egyházmegyében is megünnepelték a házasság hetét. A ma délben a székesegyházban bemutatott zárómisén Böcskei László megyés püspök felidézte, hogy több olyan eseményt is szerveztek, melyen a házaspárok, a családtagok, a hívek összegyűltek és találkoztak azért, hogy imáikkal Isten gondoskodásába, oltalmába ajánlják a közösségeiket.

„Ma is ezt tesszük, megáldjuk a tavaly valamilyen kerek évfordulójukat ünneplő házaspárokat. Gondolunk ugyanakkor azokra a jegyespárokra is, akik idén kötnek házasságot, illetve azokra is, akik már egyedül hallgatják ezt az üzenetet, mert elveszítették azt, akinek annak idején hűséget esküdtek”, hangsúlyozta a főpásztor, aki azt kívánta a pároknak, hogy továbbra is úgymond közös szemüvegen keresztül nézzék a világot.
Homilíájában Pék Sándor esperes-plébános úgy fogalmazott: a házasság a Szentháromság ikonja, hit a boldogságban, a múlttal való szembenézés a megbocsátás jegyében és tervezése a jövőnek. Az ünneplők okleveleket is kaptak, melynek dizájnja ezúttal is Vakon Zsolt irodaigazgató kreatívitásának volt az eredménye.

Kép és szöveg: Ciucur-Losonczi Antonius

Forrás: romkat.ro

Share:

Kapcsolódó tartalmak

Jubiláló házaspárok megáldása

Ünnepi szentmisével zárult a házasság hete rendezvénysorozat a nagyváradi egyházmegyében. A váradi székesegyházban 11.30 órakor bemutatott szentmisén Böcskei László megyés püspök külön áldásban részesített húsz olyan házaspárt, akik kerek házassági évfordulót ünnepeltek. A házasság hete rendezvénysorozat több programot is kínált az érdeklődők számára, ezekből láthatnak rövid képes összefoglalót.

OLVASS TOVÁBB »

Szeretetbe kapaszkodva: megkezdődött a házasság hete Nagyváradon

Böcskei László, az egyházmegye főpásztora az idei mottóra, Szeretetbe kapaszkodva, reflektálva azt mondta: ha a szeretetre gondolunk, megajándékozottak lehetünk vagy mi magunk ajándékozók lehetünk. Mi, akik a hit fényében élünk, meg kell találjuk azt a forrást, amely hitelessé, maradandóvá, hitelessé teszi a szeretetet, mindazt, amit kapunk vagy adunk, ez pedig Isten szeretete, maga Jézus Krisztus.

OLVASS TOVÁBB »

Isten a megálmodója a házasságnak

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség ebben az évben szeretne nagyobb hangsúlyt fektetni a jegyesek felkészítésére, hiszen értékes erőforrást jelentenek keresztény közösség számára azzal, hogy őszintén elkötelezik magukat a szeretetben és a kölcsönös ajándékozásban való növekedésre.
2023. január 31 – február 1. között az egyházmegye papjai részére tartanak képzést a püspöki palotában, amelynek kifejezetten a hatékony jegyesoktatás lesz a témája. A képzés moderátorai Szénégető István, a gyulafehérvári főegyházmegye családreferens papja, illetve Sófalvi Szabolcs és felesége, akik már évek óta foglalkoznak jegyesekkel.

OLVASS TOVÁBB »

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

 

© Copyright 2021 - 2024 | A ROMÁN PŰSPÖKI KONFERENCIA ÁLTAL TÁMOGATOTT HONLAP