Jézus érintésének a szépsége. Első alkalommal szenteltek állandó diakónusokat a nagyváradi székesegyházban

Böcskei László váradi megyés püspök úgy fogalmazott: mindig, amikor elindultok szolgálatra, amikor bátorításra van szükségetek, érintsen meg benneteket Jézus. Hordozzátok magatokkal az Úrnak a szavát, merítsetek belőle mindig erőt. Szilágyi László, Majoros Tibor és Gózner Artúr diakónussá szentelésére került sor a nagyváradi székesegyházban június 17-én, szombaton délelőtt 11 órakor.

Nektek helyetek és küldetésetek van az egyházban, az örömhírt és a békét terjesszétek. Isten minden időben megmutatja az eszközöket, az utat, amely által megismerhetjük őt. Most épp rajtatok, a felszentelt diakónusokon keresztül. A cél: megnyílni Isten terve előtt és az ő akarata szerint cselekedni.

A diakónusszentelésen a Szent István Lovagrend erdélyi és magyarországi tagjai is jelen voltak, ugyanis Majoros Tibor, az egyik felszentelt, a lovagrend tagja.

Forrás: romkat.ro

Share:

Kapcsolódó tartalmak

Megáldották a jubiláns házaspárokat Nagyváradon

Állandó megújulásban mottóval az elmúlt napokban a nagyváradi római katolikus egyházmegyében is megünnepelték a házasság hetét. A ma délben a székesegyházban bemutatott zárómisén Böcskei László megyés püspök felidézte, hogy több olyan eseményt is szerveztek, melyen a házaspárok, a családtagok, a hívek összegyűltek és találkoztak azért, hogy imáikkal Isten gondoskodásába, oltalmába ajánlják a közösségeiket.

OLVASS TOVÁBB »

A veszteségekről tartottak előadást

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség szervezésében zajló A nő, aki… rendezvénysorozat keretében november 10-én, pénteken este az Ad Lucem Zarándokházban a Debrecenből érkezett Szentesiné Miklós Andrea klinikai szakpszichológus segített áttekinteni a jelenlevőknek veszteségeik feldolgozásának menetét.

OLVASS TOVÁBB »

Egyházmegyei családtalálkozót tartottak Nagyváradon

„Apja már messziről meglátta és megesett rajta a szíve. Eléje sietett, a nyakába borult és megcsókolta.” (Lk 15, 20) mottóval szervezte meg a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség az egyházmegyei családtalálkozót október 6–7-én Nagyváradon. A programokat a családpasztorációért felelős Tóth Attila Levente margittai plébános és lelkes csapata állította össze.

OLVASS TOVÁBB »

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

 

© Copyright 2021 - 2024 | A ROMÁN PŰSPÖKI KONFERENCIA ÁLTAL TÁMOGATOTT HONLAP