Romantikus vacsora házaspároknak

 

A temesvári egyházmegyében február 12-19. között zajló Házasság hete programsorozat keretében néhányan a házaspárok közül romantikus vacsorán vehettek részt, három helyszínen: a schönstatti Mária-nővérek temesvári közösségi házában, február 11-én este a temesvár-erzsébetvárosi szalvatoriánus kolostor termében, február 15-én pedig a Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum étkezdéjében.  A Családpasztorációs iroda által szervezett meghitt pillanatok nagy örömet szereztek a házaspároknak, akik közül többen is hangsúlyozták: az éttermekben nincs lehetőség kellő módon átélni a kettesben elköltött vacsora varázsát. Az alábbiakban két házaspár véleménye olvasható.
„A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel. S a szeretet nem szűnik meg soha.” (1 Kor 13,4-8). Február 15-én a Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum éttermében romantikus vacsorán, vehettek részt a tanintézmény házasságban élő munkatársai. A párok feladatokat is kaptak, például: gondolják át, hogy az elmúlt napokban mi mindent kaptak a párjuktól, majd mondják el, mit köszönnek meg neki: „Köszönöm neked…” További feladat volt egy közös ima megfogalmazása, illetve szerelmeslevél a férjnek, aki viszont virággal lepte meg a feleségét. – Ezúton is szeretnénk megköszönni Kocsik Zoltán igazgatónak és Tari M. Böbe schönstatti nővérnek, hogy különleges kényeztetésben, meglepetésben és izgalmas, minőségi időtöltésben részesítette a házaspárokat. Isten áldása kísérje kitartó munkájukat! – fogalmaztak a résztvevők.
– A romantikus vacsora nemcsak örömet szerzett, hanem nagyon hasznos is volt számunkra. A kezdetektől fogva megható volt látni az apró részletekre is kiterjedő odafigyelés. A dekoráció, a hangulatos zene és a romantikus légkör lehetővé tette, hogy együtt élvezzük ezeket a gyönyörű pillanatokat. Örömünkre szolgált az is, hogy a gyermekeket is bevonták a felszolgálásba, ami tovább szépítette a hangulatot és megerősítette őket, lehetőséget adva nekik, hogy érezzék: megbecsülik őket. Nyilvánvalóan ennek az élménynek egy másik fontos aspektusa volt az a kihívás, amit a vacsora során kaptunk. Ezek a kihívások segítettek abban, hogy megbeszéljük kapcsolatunk kulcsfontosságú aspektusait, és rájöjjünk, mennyire értékeljük egymást. Összességében ez a vacsora remek lehetőség volt arra, hogy kellemes környezetben erősítsük kapcsolatunkat, és hálásak vagyunk az élményért – mondotta egy házaspár a schönstatti Mária-nővérek közösségi házában tartott romantikus vacsoráról.

A temesvári Püspökség sajtóirodája

Forrás: 

Share:

Kapcsolódó tartalmak

Jegyespárok és fiatal házasok találkozója

Ezt követően a jelenlévők kérdéseket tehettek fel Pál József Csaba püspöknek a különböző problémákról, amelyek egy házasságban felmerülhetnek: hogyan bocsássunk meg, hogyan viselkedjünk azzal a személlyel, akivel nem találjuk a közös hangot, hogyan tapasztaljuk meg Isten szeretetét a megpróbáltatások idején stb.

OLVASS TOVÁBB »

Mi a keresztény közösség? – Képzés családok számára

A találkozót Pál József Csaba megyés püspök „Mi a keresztény közösség?” című előadása nyitotta meg. A keresztény közösség az a hely, ahol Krisztus jelen van az emberek között: „Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük”. A közösségnek evangelizáló szerepe van, ünnepel, szolgál és missziós. Miért fontos egy közösséghez tartozni? Hogy a sok kísértés közepette sikerüljön kereszténynek maradni.

OLVASS TOVÁBB »

A Szent György székesegyház búcsúünnepe, valamint a papok, diakónusok, szerzetesek és a családpasztoráció munkatársainak találkozója

A temesvári székesegyházat 1803. április 24-én Kőszeghy László püspök szentelte fel Szent György vértanú tiszteletére. A konszekrálás idei évfordulója alkalmából április 23-án a temesvári Püspökség a papok, diakónusok, szerzetesek és a családpasztoráció munkatársai számára találkozót szervez a Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceumban. A találkozó meghívott előadója Msgr. Renzo Bonetti, az olasz püspöki konferencia országos családirodájának korábbi igazgatója, értekezésének témája a házasság szentsége.

OLVASS TOVÁBB »

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

 

© Copyright 2021 - 2024 | A ROMÁN PŰSPÖKI KONFERENCIA ÁLTAL TÁMOGATOTT HONLAP