Szeretetbe kapaszkodva: megkezdődött a házasság hete Nagyváradon

Hegedűs Katalin és Hegedűs Endre zongoraművészek estjével vette kezdetét Nagyváradon a házasság hete rendezvénysorozat.
Először 1997-ben az Egyesült Királyságban szervezték meg a házasság hetét, Magyarországon a Magyar Evangéliumi Szövetség és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa indította el 2008-ban. A világi és egyházi kezdeményezéshez a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség 2019-ben csatlakozott. Idén egyhetes eseményfolyamot szervez többek között szentségimádással, tematikus tárlatvezetésekkel, filmvetítéssel, táncesttel, hogy felhívja a figyelmet a keresztény értékrenden alapuló házasság és család fontosságára.

Böcskei László, az egyházmegye főpásztora az idei mottóra, Szeretetbe kapaszkodva, reflektálva azt mondta: ha a szeretetre gondolunk, megajándékozottak lehetünk vagy mi magunk ajándékozók lehetünk. Mi, akik a hit fényében élünk, meg kell találjuk azt a forrást, amely hitelessé, maradandóvá, hitelessé teszi a szeretetet, mindazt, amit kapunk vagy adunk, ez pedig Isten szeretete, maga Jézus Krisztus.

Ezt követően a Hegedűs házaspár komolyzenei előadóestjével örvendeztette meg a nagyérdeműt, tanúságot téve hitükről, szerelmükről, összetartozásukról. Házasságunk életünk fő műve, csak ezután következik minden. Van egy szerető Isten, aki vezet bennünket az utunkon, ha megpróbálunk vele élő kapcsolatban lenni: imával, reménnyel, hittel, szeretettel. Ezért jöttünk, hogy ezt az életörömet megosszuk másokkal is — fogalmazott a Hegedűs házaspár a nagyváradi filharmónia nagytermében, ahova nemcsak Nagyváradról, hanem Bihar megye több településéről is érkeztek házaspárok.

Forrás: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Share:

Kapcsolódó tartalmak

Megáldották a jubiláns házaspárokat Nagyváradon

Állandó megújulásban mottóval az elmúlt napokban a nagyváradi római katolikus egyházmegyében is megünnepelték a házasság hetét. A ma délben a székesegyházban bemutatott zárómisén Böcskei László megyés püspök felidézte, hogy több olyan eseményt is szerveztek, melyen a házaspárok, a családtagok, a hívek összegyűltek és találkoztak azért, hogy imáikkal Isten gondoskodásába, oltalmába ajánlják a közösségeiket.

OLVASS TOVÁBB »

A veszteségekről tartottak előadást

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség szervezésében zajló A nő, aki… rendezvénysorozat keretében november 10-én, pénteken este az Ad Lucem Zarándokházban a Debrecenből érkezett Szentesiné Miklós Andrea klinikai szakpszichológus segített áttekinteni a jelenlevőknek veszteségeik feldolgozásának menetét.

OLVASS TOVÁBB »

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

 

© Copyright 2021 - 2024 | A ROMÁN PŰSPÖKI KONFERENCIA ÁLTAL TÁMOGATOTT HONLAP