Püspöki misével és hegedűkoncerttel ünnepelték az idősek világnapját Nagyváradon

Az idősek világnapját ünnepelték a nagyváradi Caritas Catolica által működtetett Szent Erzsébet Idősek Otthonában szombaton, október 1-jén – adta hírül a segélyszervezet Facebook-oldalán. A rendezvény ünnepi szentmisével vette kezdetét, amelyet Böcskei László nagyváradi megyés püspök mutatott be, Vakon Zsolt püspöki titkár, valamint Kohr Balázs, az idősotthon lelki vezetője koncelebrált. A szertartás után Artur Kaganovskiy világhírű hegedűművész gyönyörködtette az őszhajú közönséget egy meghatóan szép előadással.

Fotók: a nagyváradi egyházmegye Facebook-oldala

 

A szentmise keretében Böcskei László megyés püspök a napi szentírási részből Jób könyve kapcsán a küldetés vállalásának fontosságáról beszélt, ami nagyon nagy elköteleződést és lemondást feltételez. Az évekkel az Isten sok lehetőséget ad, hogy felfedezzük és megéljük az ő jóságát a világban – hangsúlyozta a főpásztor.

Ferenc pápának a nagyszülők és az idősek világnapjára küldött üzenetét felidézve arra is emlékeztetett, hogy az öregedés nem csupán a test természetes elhasználódása, nem is az idő visszafordíthatatlan múlása, hanem egy lehetőség. A hosszú élet nem büntetés, hanem ajándék – hangsúlyozta. Az időskornak nem a visszavonulást kell jelentenie. Idősen is meg kell találni a helyünket a világban és a közösségben. Szükség van egy bizonyos dinamikára és mindez azzal kezdődik, hogy ne mondjunk le saját magunkról, ne érezzük magunkat nézőnek, ne legyünk csupán „erkélylakók”, hanem legyünk ott, ahol az élet zajlik – fogalmazott Böcskei László püspök.

A szertartást a már említett Artur Kaganovskiy világhírű hegedűművész koncertje követte, majd a jelenlevők egy közös ebéden vehettek részt. Minden szépkorúnak jó egészséget és boldogságot kívánnak a világnap alkalmából.

 

Forrás: romkat.ro

Share:

Kapcsolódó tartalmak

Közös zarándoklat Máriaradnára az Idősek és Nagyszülők világnapján

Szentatyánk, Ferenc pápa az Amoris laetitia Családév keretében bevezette a „gyökereket őrző” nagyszülők és idősek világnapját, amelyet Szent Anna és Szent Joachim liturgikus emléknapjához (július 26.) közel eső dátumon, a hónap negyedik vasárnapján tartanak. A világnap alkalmából az előző évekhez hasonlóan idén július 26-án az Egyházmegyei Családpasztorációs Iroda zarándoklatot szervezett az idős hívek számára a máriaradnai kegytemplomhoz.

OLVASS TOVÁBB »

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

Katolikus családok lelkigondozása országos szinten

profamiliacat@gmail.com

 

© Copyright 2021 - 2024 | A ROMÁN PŰSPÖKI KONFERENCIA ÁLTAL TÁMOGATOTT HONLAP