Ce este o comunitate creștină? – Curs de formare pentru familii

În perioada 17-18 mai 2024 a avut loc în casa comunitară a Surorilor Mariane de Schönstatt din Timișoara a doua întâlnire cu tema „Comunitatea creștină/Familia imagine a Sfintei Treimi” din cadrul cursului de formare a familiilor animatoare.
Excelența Sa, Iosif Csaba Pál, episcopul nostru diecezan, a deschis întâlnirea prin prelegerea „Ce este o comunitate creștină?”. Este un loc în care Cristos e prezent cu adevărat în mijlocul oamenilor: „Unde doi sau trei se aduna în numele meu, sunt prezent și eu în mijlocul lor”. Comunitatea are rol evanghelizator, sărbătorește, slujește, pune în comun și e misionară. De ce e important să facem parte dintr-o comunitate? Pentru a putea reuși în mijlocul atâtor ispite să rămânem creștini.

În dimineața următoare familiile s-au reunit și au ascultat prelegerea „Regula de viața a unei familii” după cartea „Regula de viață a unei mame”, de Holly Pierlot.Urmând cele cinci priorități ale vocației de familie facem din viața noastră o rugăciune continuă. Acestea sunt: rugăciunea și relația cu Dumnezeu, persoana proprie, partenerul de viață, rolul de părinte, susținerea familiei, pe cât posibil respectând această ordine.
După-amiază a urmat Sora M. Böbe Tari cu tema, „Familia, oglinda Sfintei Treimi”. „Dumnezeu a vrut ca relația noastră să fie așa de profunda încât să ajungem una”.
Sfânta liturghie e fost celebrată de pr. dr. Zoltán Toman, preot diecezan aflat în serviciul Sf. Scaun, la Roma.
Programul s-a încheiat cu cina.
Mulțumim foarte mult Sorei M. Emese pentru activitățile realizate cu copiii și celor două doamne care ne-au gătit.
Următoarea întâlnire va avea loc în perioada 7-8 iunie.

Helena Costescu

Sursa: gerhardus.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

„Crăciunul este izvorul speranței noastre” – Mesajul de Crăciun al E.S. Iosif Csaba Pál, episcop de Timișoara și Președinte al Comisiei pentru Familie în cadrul Conferinței Episcopale din România:

Prin urmare, iubiți frați și surori, relația cu Domnul nu poate fi înlocuită cu nimic altceva. Atunci când cineva nu are o relație vie cu El, începe să caute înlocuitori pentru a umple acest gol. Însă, de cele mai multe ori, acest lucru conduce la fundături și în cele din urmă la dezamăgire. În religiozitatea noastră trebuie, de asemenea, să fim atenți să construim o relație adevărată cu Dumnezeu. Nici El, nici sufletele noastre nu se mulțumesc cu simple acțiuni exterioare și mecanice.

Citește mai mult »

Curs de formare pentru familii

Acest curs își propune în primul rând, ca pe parcursul celor doi ani, familiile să-și întărească viața spirituală și să învețe cum să transmită mesajul autentic al propriilor trăiri, experienţele dobândite în cadrul vieţii matrimoniale, păstrând în același timp unitatea căsătoriei proprii.

Citește mai mult »

Spiritualitate conjugală – Curs de formare spirituală pentru familii formatoare

Între 25-27 octombrie a.c. în „Casa Calfelor“ – Casa Kolping din Timișoara a avut loc un curs de formare spirituală pentru familii formatoare, organizat de Oficiul Diecezan pentru Pastorația familiilor, din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara. La această întâlnire au participat 83 de persoane din Eparhiile Greco-Catolice de Oradea și Lugoj, respectiv Diecezele Romano-Catolice de Oradea și de Timișoara, avându-l ca invitat pe pr. Renzo Bonetti fost director al Oficiului Național pentru Familii al Conferinței Episcopale din Italia

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2025 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA