Ce este o comunitate creștină? – Curs de formare pentru familii

În perioada 17-18 mai 2024 a avut loc în casa comunitară a Surorilor Mariane de Schönstatt din Timișoara a doua întâlnire cu tema „Comunitatea creștină/Familia imagine a Sfintei Treimi” din cadrul cursului de formare a familiilor animatoare.
Excelența Sa, Iosif Csaba Pál, episcopul nostru diecezan, a deschis întâlnirea prin prelegerea „Ce este o comunitate creștină?”. Este un loc în care Cristos e prezent cu adevărat în mijlocul oamenilor: „Unde doi sau trei se aduna în numele meu, sunt prezent și eu în mijlocul lor”. Comunitatea are rol evanghelizator, sărbătorește, slujește, pune în comun și e misionară. De ce e important să facem parte dintr-o comunitate? Pentru a putea reuși în mijlocul atâtor ispite să rămânem creștini.

În dimineața următoare familiile s-au reunit și au ascultat prelegerea „Regula de viața a unei familii” după cartea „Regula de viață a unei mame”, de Holly Pierlot.Urmând cele cinci priorități ale vocației de familie facem din viața noastră o rugăciune continuă. Acestea sunt: rugăciunea și relația cu Dumnezeu, persoana proprie, partenerul de viață, rolul de părinte, susținerea familiei, pe cât posibil respectând această ordine.
După-amiază a urmat Sora M. Böbe Tari cu tema, „Familia, oglinda Sfintei Treimi”. „Dumnezeu a vrut ca relația noastră să fie așa de profunda încât să ajungem una”.
Sfânta liturghie e fost celebrată de pr. dr. Zoltán Toman, preot diecezan aflat în serviciul Sf. Scaun, la Roma.
Programul s-a încheiat cu cina.
Mulțumim foarte mult Sorei M. Emese pentru activitățile realizate cu copiii și celor două doamne care ne-au gătit.
Următoarea întâlnire va avea loc în perioada 7-8 iunie.

Helena Costescu

Sursa: gerhardus.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Întâlnirea cuplurilor logodite și a tinerelor familii

… cei prezenți i-au putut adresa Excelenței Sale Iosif Csaba Pál, episcop diecezan, întrebări în legătură cu diferite probleme care se pot ivi într-o căsnicie: cum iertăm, cum putem trata o persoană cu care nu ne înțelegem foarte bine, cum putem experimenta iubirea lui Dumnezeu în momente de grea încercare …

Citește mai mult »

Hramul Domului Sf. Gheorghe și întâlnirea preoților, diaconilor, persoanelor consacrate și a colaboratorilor în pastorația familiilor

Episcopia Romano-Catolică de Timişoara celebrează în data de 23 aprilie 2024 hramul Domului Sf. Gheorghe, Catedrala romano-catolică din Timișoara, consacrat, în cinstea Sf. martir Gheorghe, în data de 24 aprilie 1803 de către episcopul de Cenad Ladislau Kőszeghy. Cu prilejul aniversării consacrării Episcopia de Timișoara va organiza o întâlnire pentru preoți, diaconi, persoane consacrate și colaboratori în pastorația familiilor, în data de 23 aprilie, la Liceul Teologic Romano-Catolic Gerhardinum. Invitat: Msgr. Renzo Bonetti, fost director al Oficiului Național pentru Familii al Conferinței Episcopale din Italia.

Citește mai mult »

Fără Duhul Sfânt nu este mărturie – Curs de formare pentru familii

Episcopia de Timișoara prin Biroul diecezan pentru pastorația familiilor organizează de-a lungul a doi ani un curs de formare pentru familiile care se implică mai mult în viața parohiei lor și în organizarea grupurilor de familii.
Acest curs își propune în primul rând, ca familiile să-și întărească viața spirituală și să învețe cum să transmită mesajul autentic al propriilor trăiri, experienţele dobândite în cadrul vieţii matrimoniale, păstrând în același timp unitatea căsătoriei proprii. Totodată, în cadrul cursului primesc şi colectează materiale, dobândesc competențe organizatorice în implementarea şi moderarea unui grup de familii în cadrul unei parohii, în organizarea diferitelor întâlniri şi evenimente ale familiilor, logodnicilor, sau tinerilor.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA