Pelerinaj la Schönstatt, unde Sfânta Fecioară ne învață

În perioada 7-11 august un grup al comunității familiilor din Dorobanți a avut ocazia să meargă într-un pelerinaj la Schönstatt, Germania, despre care au realizat o scurtă relatare. „Am plecat dis-de-dimineață spre Budapesta, de acolo am luat un avion către Köln și apoi un tren. Am ajuns la Schönstatt după-amiaza. Am fost cazați în casa Fraților …

În perioada 7-11 august un grup al comunității familiilor din Dorobanți a avut ocazia să meargă într-un pelerinaj la Schönstatt, Germania, despre care au realizat o scurtă relatare.
„Am plecat dis-de-dimineață spre Budapesta, de acolo am luat un avion către Köln și apoi un tren. Am ajuns la Schönstatt după-amiaza. Am fost cazați în casa Fraților Mariei, numită după Muntele Tabor. Am mers pe jos prin pădure și am fost impresionați de frumusețea locului încă din prima zi. Seara, Pr. Péter Szabó a celebrat Sf. Liturghie în micuța capelă de acolo.
În dimineața zilei de 8 august am coborât în vale și sora M. Böbe Tari ne-a povestit despre istoria capelei și despre cum a luat naștere Mișcarea de la Schönstatt, cum a început Fecioara Maria să îi educe pe studenți prin părintele Kentenich pentru a deveni preoți puternici, liberi. Am vizitat școala unde părintele Kentenich a predat la vremea respectivă, am avut ocazia să ne rugăm în capelă și am participat la Sfânta Liturghie. A fost frumos să vedem cum mici și mari au scris scrisori către Maica Domnului în ulciorul cu motto-ul mișcării Schönstatt „Nimic fără tine, nimic fără noi”, adică facem totul împreună cu Maica Domnului și Ea face totul prin noi.

După-amiază, am vizitat biserica de pelerinaj, în timp ce copiii noștri s-au jucat pe terenul de joacă construit pentru ei.
A doua zi am urcat pe dealul surorilor, unde am vizitat biserica Preasfânta Treime, unde se află mormântul părintelui Kentenich și casa în care a trăit în ultimii trei ani din viață. Am fost impresionat de cât de mică și simplă era camera lui, cât de simplu a trăit. După-amiaza, am vizitat o expoziție unde am putut vedea țările în care surorile lucrează ca misionare și am putut să ne facem o idee despre cultura țărilor respective. După aceea, am mers la casa părintelui Kentenich, unde am aflat mai multe despre viața lui.
Joi, după Sf. Liturghie de dimineață, am făcut o plimbare cu vaporul pe Rin până la Koblenz, apoi cu telecabina până la cetatea Ehrenbreitstein, o experiență minunată pentru copiii noștri.
Vineri dimineață, am încheiat pelerinajul cu o Sfântă Liturghie în Capela Tabor. Noaptea târziu am ajuns acasă la Dorobanți obosiți, dar recunoscători, cu multe experiențe în inimă și am adus cu noi și pe Sf. Fecioară Maria, Mama de trei ori admirabilă și regină triumfătoare de Schönstatt, care să ne protejeze.
Suntem recunoscători că am reușit să vizităm acest sanctuar.”

Grupul de familii din Dorobanți

Sursa: gerhardus.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Mesajul Excelenţei Sale Iosif Csaba Pál, episcop diecezan de Timişoara, cu ocazia Solemnităţii Învierii Domnului – Sfintele Paşti 2025

Care este speranța noastră? Mulți oameni confundă speranța cu dorințele… „sper că se va întâmpla asta și asta, că voi izbuti…“ Acestea sunt dorințe. Speranța noastră se bazează tocmai pe învierea lui Isus: El trăiește, El ne iubește, iar speranța noastră este că va fi mereu cu noi și ne va iubi întotdeauna. Acesta este atât motivul, cât și temeiul speranței noastre. Speranța noastră este că iubirea lui Isus este atât de puternică, încât ne va putea păstra credincioși chiar și pe noi, ucenicii Săi slabi, pentru a ne transforma inimile, astfel încât să răspundem iubirii Sale cu iubire.

Citește mai mult »

Întâlnirea familiilor și devoțiunea Calea Sf. Cruci la Gărâna

În data de 29 martie a.c. Biroul pentru Pastorația Familiilor din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara a organizat o întâlnire și devoțiunea Calea Sf. Cruci în natură, la Gărâna. Participanții au pornit la ora 12.00 de la biserica Sf. Tereza de Avila din localitate, și au parcurs un drum prin pădure. Redăm în continuare câteva impresii ale unor participanți, din cei peste 70 de persoane care au luat parte la acest program spiritual.

Citește mai mult »

Curs de formare pentru familii

Episcopia de Timișoara, prin Biroul Diecezan pentru Pastorația Familiilor, organizează și în acest an mai multe cursuri de formare în limbile maghiară și română pentru acele familii care se implică mai mult în viața parohiei de care aparțin și în organizarea grupurilor de familii. Un astfel de curs de formare a avut loc în limba română în zilele de 28 februarie și 1 martie a.c., în casa comunitară din Timișoara a Surorilor Mariane Schönstatt. Programul a fost condus de Sr. M. Böbe Tari, referent pentru pastorația familiilor, și a cuprins mai multe discursuri și activități interactive.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2025 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA