Cum am găsit în sfârșit suficient timp

Sătulă să simtă că nu are niciodată suficient timp, Denise Jelinek a decis să schimbe macazul.

Creierul tău se gândește vreodată că nu ai suficient timp, ca și cum Dumnezeu ți-ar fi luat pe nedrept minutele din ziua ta?

Timp de mulți ani, am crezut că acest lucru este 100% de necontestat.

Credeam că toate lucrurile pe care trebuia să le fac necesitau mult mai mult timp decât aveam la dispoziție. O privire rapidă la lista mea impresionantă de lucruri de făcut ar dovedi acest lucru.

Listele mele lungi de lucruri de făcut și sentimentul cronic de lipsă de timp duceau la zile care se simțeau grele și neîmplinite.

Aveam o bănuială că ceva nu era în regulă, dar nu știam cum să trăiesc altfel.

Lumina Duhului Sfânt
Într-o zi, Duhul Sfânt mi-a dezvăluit un adevăr greu de înghițit: Exista o singură persoană care făcea ca în viața mea să mi se pară că nu era niciodată suficient timp. Și acea persoană se uita la mine în oglindă.

Încet, Domnul mi-a dezvăluit că la rădăcina acestei mentalități de lipsă de timp și a excesului de acțiuni se afla o dorință mai profundă de a fi „suficient de bun”.

Mi-am dat seama că, în subconștient, creasem liste de lucruri de făcut ambițioase pentru a-mi arăta motivația, impulsul, concentrarea, entuziasmul și determinarea. Credeam că bifarea elementelor de pe lista mea de lucruri de făcut era o reflectare a ceea ce eram și îmi dovedea valoarea.

Din moment ce îmi legam valoarea de lista mea de sarcini, nu era de mirare că mă agățam atât de strâns de ea, crezând că totul trebuie să fie făcut. Era vorba de mai mult decât de finalizarea unei sarcini; era o confirmare că eram „suficient de bună”.

Dar nu a funcționat
Dacă toate aceste realizări erau suficiente, atunci de ce eram într-o stare constantă de neliniște și tot nu mă simțeam „suficient”? De ce lista mea devenea tot mai lungă, dar nu mă simțeam mai bine?

Am aflat că aveam o gaură în suflet, o gaură pe care încercam să o umplu prin ocupație excesivă, productivitate și mulțumire cronică a oamenilor. Nu a funcționat, pentru că nu de asta aveam nevoie. Aveam nevoie de Domnul, dar nu Îi puteam auzi vocea din zgomotul vieții mele.

Nu m-am gândit niciodată la ceea ce voia El să fac. Mi-am umplut paharul emoțional căutând validarea și aprobarea altor oameni.

Dorința mea de a fi „suficient de bună” m-a condus spre o viață grea și haotică, pe care o puneam pe seama celorlalți. Pentru a face față stresului, am mâncat și am băut prea mult, ceea ce nu a făcut decât să-mi îngreuneze viața.

Mai rău nu se poate
Trebuia să se oprească.

Mi-am atins în sfârșit limita cu mâncatul pe bază emoțională. Mă simțeam mizerabil. Mă simțeam oribil în legătură cu corpul meu și cu mine însămi și uram ceea ce făceam și cum mă simțeam. Ceva trebuia să se schimbe.

Oricât de dureroasă a fost acea perioadă, sunt recunoscătoare pentru ea, deoarece a fost punctul de cotitură pentru a opri goana pentru a fi „suficient de bună”. Am decis să-mi îndrept întreaga viață într-o nouă direcție: spre Dumnezeu.

Una câte una, am înfruntat problemele de care fugisem, iar Domnul m-a ajutat să repar relația cu mine însămi, să-mi învăț adevărata valoare și să mă vindec.

Am încetat să mă mai uit la alți oameni pentru a-mi găsi valoarea. Ei nu mă pot umple NICIODATĂ ca Domnul, pentru că nu au fost creați să facă asta.

Această libertate regăsită, în mod ciudat, mi-a oferit în sfârșit suficient timp în ziua mea.

Dar cum?
Nu mai am nevoie să-mi supraîncarc ziua pentru a dovedi ceva. Da, încă mai fac liste de lucruri de făcut, dar Îl întreb pe Dumnezeu ce vrea El și sunt dispus să las lucruri nefăcute.

Dacă există ceva „pe care trebuie să îl fac”, știu de ce aleg să fac asta. Acum, motivele mele sunt: „Vreau să mi-l iau de pe creier” sau „Îmi va face ziua de mâine mai ușoară”. Nu mai fac nimic pentru a-mi dovedi mie însumi că sunt suficient de bun.

Dacă viața mea pare grea și haotică, de obicei este pentru că îndeplinesc o sarcină pentru a dovedi celorlalți că sunt bună. Acum, s-ar putea să aleg în continuare să fac acea sarcină, dar cel puțin știu de ce o fac și pot alege să păstrez haosul sau să renunț la el.

Mă rog să începem cu toții să facem ceea ce știm că El vrea pentru noi, astfel încât viețile noastre să se simtă mai liniștite și mai simple. Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Denise Jelinek

Foto: Pixabay (Ralphs_Fotos)

Sursa: www.catholicmom.com

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Declaraţia COMECE în vederea votului Parlamentului European

„Promovarea şi facilitarea avortului contravine adevăratei promovări a femeilor şi a drepturilor lor”: reafirmă aceasta Comisia Conferinţelor Episcopale din Uniunea Europeană (COMECE) în vederea votului despre Rezoluţia „cu privire la includerea dreptului la avort în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene”, prevăzut pentru 11 aprilie 2024. Într-o declaraţie adresată membrilor Parlamentului European şi cetăţenilor europeni, preşedinţia comisiei subliniază importanţa de a lucra „pentru o Europă în care femeile să poată trăi sarcina lor în mod liber şi ca un dar pentru ele şi pentru societate şi în care a fi mamă să nu fie în niciun mod o limitare pentru viaţa personală, socială şi profesională”.

Citește mai mult »

Misiuni populare la Torino despre fericirea în familie

Comunitatea catolică românească din Torino a avut din nou marea bucurie şi onoare de a primi învăţăturile împărtăşite de către părintele Cristinel Fodor, director spiritual al Institutului Teologic din Iaşi, în cadrul misiunilor populare desfăşurate în perioada 21-24 martie 2024 la Biserica „Madonna del Carmine”. Tema generală a misiunilor a fost: „Vreau ca familia mea să fie fericită! Vreau din suflet!”

Citește mai mult »

Congresul Internațional al Familiilor 2024 va avea loc în Mexic

Cu tema „Toate familiile pot fi mai bune”, orașul Guadalajara din statul Jalisco, Mexic, va găzdui în perioada 1-3 martie Congresul Internațional al Familiilor (CIFAM). CIFAM 2024, o oportunitate de întâlnire, învățare și colaborare intersectorială și interreligioasă, urmărește să unească și să echipeze liderii, organizațiile și familiile pentru a afirma, celebra și consolida instituția familiei ca fundament natural al societății.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA