pregateste pagina pentru tiparire

 
 TINERI   /   COPII 

Cu Isus în viață
achizitionare: 22.03.2002; sursa: Congregația Surorilor Maicii Domnului Lauretane

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior Isus prezent în aproapele meu

Isus este prezent în fiecare om: în copil și bătrân, în sănătos și bolnav, în bogat și sărac. Făcând bine aproapelui nostru îi slujim lui Dumnezeu. "Tot ce ați făcut unuia dintre frați mei mai mici, mie mi-ați făcut", a spus Isus. Sf. Ioan Apostolul adaugă "Cine spune că-l iubește pe Dumnezeu și nu-l iubește pe aproapele este mincinos".

Cât de ușor pot să-i arăt iubirea mea lui Isus, ajutându-i mai ales pe cei săraci și nevoiași!

Privesc în jurul meu și văd o mulțime de oameni bolnavi, suferinzi, părăsiți. Unul - invalid fără mână sau picior... altul - cerșetor orb sau bătrân neputincios...

O să le aduc cu bucurie ceva de la magazin dacă au nevoie, un ziar de la chiosc, o să le citesc o carte bună, o să le vorbesc și o să-i mângâi. Fiecare faptă de acest fel îi face bucurie lui Isus.

Slujind oamenilor îi slujim însuși lui Isus.

Cât de multe ocazii am ca să fiu amabil față de colegii mei! Există copii invalizi, handicapați, de care colegii mei se râd. Eu o să fiu prietenul și protectorul lor. O să-i apăr în fața glumelor răutăcioase ale colegilor.

Există alți copii mai puțin talentați, care nu se descurcă singură în învățătură. O să mă apropii de ei, o să-i ajut să-și facă temele și o să-i încurajez.

Fiecare faptă bună îmi cere o renunțare la sine și un sacrificare de sine pentru alții.

O să mă sacrific cu bucurie, oferind timpul meu liber celor ce au nevoie de el. O să ofer banii economisiți săracilor, iar jucăriile mele preferate o să le ofer unor copii care nu au jucării.

A oferi și a se sacrifica pentru aproapele este bucuria cea mai mare a omului.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire