pregateste pagina pentru tiparire

 
 TINERI   /   COPII 

Cu Isus în viață
achizitionare: 22.03.2002; sursa: Congregația Surorilor Maicii Domnului Lauretane

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior Sunt apostolul lui Isus

O, Isuse al meu, Tu ți-ai ales 12 Apostoli și i-ai trimis, în lume să propovăduiască Vestea cea Bună. Ei au pornit plini de curaj și zel. Deși i-au prigonit și mulți n-au vrut să-i asculte, ei au vorbit cu tărie despre Tine și au umplut inimile oamenilor cu harul Tău.

Sunt mic și păcătos dar și eu aș vrea să fiu apostolul tău.

Sf. Ioan Bosco, având abia 9 ani le repeta colegilor săi fără nici o evitare predica auzită la Biserică și îi îndemna la rugăciune. Sf. Dominic Savio având tot atâția ani strângea băieții în jurul lui și îi învăța catehizmul. El repeta deseori: "Dacă aș putea câștiga pentru Dumnezeu pe toți colegii mei aș fi cel mai fericit om din lume".

Vrând să fiu apostol nu este obligatoriu să devin preot, misionar, sau să plec în țări îndepărtate ca acolo să-i învăț pe oameni despre Isus, ci trebuie să fiu zelos și curajos în a face binele în mijlocul colegilor mei.

Dacă eu o să fiu bun, inteligent, vesel, amabil față de colegi, ei o să mă simpatizeze și o să fiu pentru ei un exemplu. Și astfel voi fi apostolul lui Isus.

Prin cuvânt și faptă pot face apostolat, adică pot să-i câștig pe semenii mei pentru Isus.

N-o să evit nici o ocazie prielnică pentru a vorbi despre Isus, îndemnându-i pe colegi să învețe religie și să participe la Sf. Liturghie. Dacă o să-i aud înjurând sau vorbind urât, o să-i atenționez fără nici o frică. Exemplul bun înseamnă mai mult decât cele mai frumoase cuvine.

La școală, acasă, la biserică, pe stradă și oriunde mă voi găsi o să mă comport frumos, amintindu-mi că sunt apostolul lui Isus. În felul acesta voi îndeplini cuvintele Mântuitorului: "Așa să lumineze lumina voastră în fața oamenilor, ca ei văzând faptele voastre cele bune, să-L preamărească pe Tatăl care este în ceruri".

Doresc, o Isuse ca toți copii să te cunoască și să te iubească!

Ajută-mă să fiu apostolul Tău.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire