pregateste pagina pentru tiparire

 
 TINERI   /   COPII 

Cu Isus în viață
achizitionare: 22.03.2002; sursa: Congregația Surorilor Maicii Domnului Lauretane

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior Îl urmez pe Isus

Isus este învățătorul nostru și modelul vieții sfinte. Dorește ca să-L urmăm întru toate. "Învățați de la Mine, căci sunt blând și smerit cu inima"- ne îndeamnă.

Fiecare, creștin botezat care crede în Dumnezeu, trebuie să devină un alt Cristos. Trebuie așa să trăiască și să se comporte, cum a făcut Mântuitorul.

Oare eu mic și fără de experiență pot să fac acest lucru?

În ce fel?

Mai întâi trebuie să cunosc foarte bine viața lui Isus. Trebuie să știu cum a gândit El, ce a făcut, ce a vorbit, ce a iubit, și ce a recomandat El.

Despre toate acestea pot să știu citind Sfânta Evanghelie și învățând religie. O să-i rog pe tata și pe mama să-mi cumpere Sf. Evanghelie... O să o citesc în timpul liber și o să meditez asupra vieții lui Cristos.

În ce trebuie mai presus de toate să-l urmez pe Cristos?

Trebuie să fiu cuminte, ascultător de părinți și de învățători. Așa a făcut și Isus în Nazaret: a îndeplinit cu sârguință poruncile Tatălui său ceresc, precum și dispozițiile Mamei sale Maria și a îngrijitorului Sf. Iosif.

Trebuie să-mi îndeplinesc conștiincios obligațiile acasă și la școală. Să-mi fac temele, punându-le pe primul plan, înainte de joacă, cinema sau de plimbare.

Dacă o să fiu față de aproapele amabil, sincer și devotat, o să devin urmașul lui Isus.

Trebuie de asemenea să primesc cu resemnare jignirile și suferințele pe care le întâlnesc. În felul acesta îl voi ajuta pe Isus să-și poarte crucea.

O, Domnul și Maestru meu, ajută-mă să Te cunosc cât mai bine și să Te urmez tot mai desăvârșit.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire