pregateste pagina pentru tiparire

 
 TINERI   /   COPII 

Cu Isus în viață
achizitionare: 22.03.2002; sursa: Congregația Surorilor Maicii Domnului Lauretane

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior Vreau să fiu curat ca Isus

Isus, revelând oamenilor adevărurile cele mai importante, printre altele a spus: "Fericiți cei curați cu inima, pentru că aceia îl vor vedea pe Dumnezeu".

A avea inimă curată, înseamnă a fi liber de păcat, mai ales de păcatul senzual. Dumnezeu mi-a dat trupul, ochii, urechile, simțul, gustul, pentru ca să mă servesc de ele în a deveni tot mai bun și mai înțelept.

Dar eu trebuie să le stăpânesc și să le îndrum bine, pentru că altfel prin ele păcatul ușor va intra în sufletul meu.

Atunci o să fie gândurile mele, cuvintele, privirea și atingerea mea curate, când eu o să fiu vigilent, curajos, ferm, evlavios și harnic.

E necesar să fiu vigilent pentru ca să nu intru în companii rele, să nu iau în mână cărți și publicații imorale, să nu privesc imagini rușinoase, să nu vorbesc urât, să nu umblu în locuri suspecte.

E necesar să fiu curajos și ferm, ca în caz de pericol să-mi apăr nevinovăția, așa precum se apără omul atacat de hoți. Când sufletul meu e pus în pericol trebuie să-mi apăr cu fermitate și fără să mă rușinez curăția sufletului meu.

E necesar să fiu evlavios. Pentru a-mi păstra curată inima, am nevoie de ajutorul lui Isus. Dacă o să-L primesc deseori în Sfânta Împărtășanie și o să mă rog cu evlavie, El o să-mi dea puterea necesară și o să mă apere de căderi.

E necesar să fiu harnic. Lenea este cauza principală a tuturor păcatelor senzuale. Munca mea Dumnezeu o va binecuvânta, iar eu fiind ocupat, n-o să am timp și nici chef de distracții mizerabile sau de imaginații imorale.

Trupul meu este opera lui Dumnezeu. Este deci curat chiar în ceea ce este în el rușinos. Este sediul sufletului meu și Templul în care locuiește Preasfânta Treime.

Niciodată n-o să profanez prin păcatul necurăției locuința Dumnezeului meu.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire