pregateste pagina pentru tiparire

 
 TINERI   /   COPII 

Cu Isus în viață
achizitionare: 22.03.2002; sursa: Congregația Surorilor Maicii Domnului Lauretane

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior Vorbesc cu Isus

Sfânta Evanghelie ne descrie o scenă foarte emoționantă:

Odată, când Isus se afla în mijlocul mulțimii, copiii au început să se înghesuie spre El, de asemenea și mamele cu copiii mici în brațe, cerându-i să-i binecuvinteze. Apostolii au îngrădit drumul și unora și altora, vrând să-l protejeze pe Învățător de oboseala peste măsură, dar Mântuitorul a strigat: "Lăsați copii să vină la mine și nu-i opriți, căci unora ca acestora le aparține împărăția lui Dumnezeu".

Isus vrea să vorbească cu copiii nu numai în momentul Sf. Împărtășanii, sau duminica în timpul Sfintei Liturghii, ci zilnic.

Eu doresc să învăț de la cea mai fragedă vârstă să vorbesc deseori cu Isus. Am atâtea ocazii în cursul zilei spre a vorbi cu El.

Dimineața, înainte de-a mă pune la masă o să-mi spun rugăciunile, oferindu-i lui Isus întreaga zi pe care o încep. Dacă după ce mă trezesc le spun celor din jurul meu "Bună dimineața", de ce pe Isus aș avea să nu-L salut?

În drum spre școală sau întorcându-mă acasă, dacă voi avea posibilitatea să intru într-o biserică o voi face cu cea mai mare plăcere.

O, de câte ori trec pe lângă vreo cruce de lângă drum! O să-mi fac atunci semnul sfintei cruci, sau cel puțin o să-mi dau jos căciulița de pe cap, și în gândul meu o să schimb câteva vorbe cu Mântuitorul.

Ultima faptă a zilei o să fie de asemenea o convorbire cu Dumnezeu. Niciodată nu mă voi pune în pat înainte de a-mi zice rugăciunile, de a-mi face o examinare a faptelor din ziua parcursă și de a-mi cere iertare Prietenului meu dumnezeiesc pentru eventualele ofense făcute.

Dumnezeu este prezent oricând și oriunde, de aceea pot să vorbesc cu El în orice loc.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire