pregateste pagina pentru tiparire

 
 TINERI   /   COPII 

Cu Isus în viață
achizitionare: 22.03.2002; sursa: Congregația Surorilor Maicii Domnului Lauretane

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior Isus este Îndrumătorul meu în drum spre Tatăl

Dumnezeu Tatăl atât de mult a iubit oamenii, încât L-a trimis din cer pe Fiul Său Isus, ca El să ne mântuiască și să ne fie îndrumător în lungul drum spre veșnicie.

Întreaga viață a omului este o lungă călătorie, plină de peripeții, dezamăgiri și pericole, sfârșindu-se cu întâlnirea cu Dumnezeu față-n față.

Din păcate acest drum spre viața veșnică este foarte greu. În fiecare moment îi pândesc pe călători diferite curse ascunse, se pierd indicatoarele, se deschid prăpastiile răului, ceața falsului îi cuprinde pe călători, suflă vântul ispitelor și lovesc trăsnetele nefericirilor.

Fără un ghid bun, ușor pierdem din ochi scopul nostru și rătăcim disperați. Sigurul îndrumător spre Tatăl ești Tu, o Isus, care mă poți apăra pe acest drum de toți dușmanii mei.

Tu ai iești de la Tatăl și numai Tu îl cunoști pe Tatăl și știi ce așteaptă de la noi. Rațiunea noastră este limitată pentru a-L cunoaște pe Dumnezeu în întregime, iar inima noastră atât de strâmtă și egoistă pentru a-L iubi cum se cuvine.

Tu cunoști drumul care duce la cer. Acel drum ești Tu însuți.

Întrebat cine poate ajunge la Tatăl ai dat un răspuns clar: oamenii săraci și cu inima curată; cei care plâng și sunt asupriți pentru dreptate, aceștia se vor mântui.

Cei milostivi vor primi milă, iar făcătorii de pace vor fi numiți fii ai lui Dumnezeu. Iată drumul pe care Tu îi conduci pe copii Tăi într-o lumină mare, din care emană fericirea și bucuria nespusă, - Dumnezeu însuși este bucuria noastră veșnică.

O, Isuse arată-mi drumul spre Tatăl ceresc! Ține-mă strâns de mână și condu-mă pe cale sigură până în ziua mântuirii mele.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire