pregateste pagina pentru tiparire

 
 TINERI   /   COPII 

Cu Isus în viață
achizitionare: 22.03.2002; sursa: Congregația Surorilor Maicii Domnului Lauretane

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior Isus este viața mea

Isus spune: "Eu am venit ca oamenii să aibă viață și să o aibă din belșug".

Despre care viață vorbește Mântuitorul nostru?

Trupul meu trăiește atunci când circulă în el sângele, inima îmi bate, iar eu văd, aud, și pot să mă deplasez. Aceasta este viața fizică.

Există însă în mine încă o viață; viața spiritual - rațională. Această viață este mai desăvârșită decât viața trupului și constă în aceea că pot să gândesc, să doresc, să iubesc și să trăiesc în mod spiritual frumusețea și bucuria.

Numai omul care posedă suflet nemuritor, este dăruit de această viață psihico-rațională. Animalele nu sunt capabile de această viață.

Dar eu sunt și copilul lui Dumnezeu. Am devenit aceasta prin Botez, când Isus a revărsat în mine harul sfințitor și m-a altoit în sine, astfel încât viața lui Dumnezeu a început să circule în mine, precum sucul florilor circulă în petale și tulpină. Și de atunci Isus a devenit viața mea.

Și oare cum a fost viața lui Isus?

Isus n-a făcut niciodată nimic rău. A osândit păcatul și s-a luptat cu el, încurajându-i pe semeni spre fapte bune. De aceea Isus a fost curat, nevinovat și sfânt. Din acest punct de vedere trebuie să-L urmez pas cu pas.

Isus a ascultat cu atenție glasul lui Dumnezeu Tatăl, și a îndeplinit întocami toate poruncile Sale. Nu s-a retras nici chiar în fața morții pe cruce. Și eu trebuie să-mi ascult cu atenție propria-mi conștiință prin care îmi vorbește Dumnezeu și să îndeplinesc în viață tot ceea ce El îmi poruncește.

Isus a crescut în har, în înțelepciune la Dumnezeu și la oameni. Așa ne descrie Sfânta Evanghelie anii copilăriei Mântuitorului.

Și eu din lună în lună o să devin fizic mai mare, mai puternic. Dar, trebuie de asemenea să cresc în harul și înțelepciunea lui Dumnezeu.

O, Isuse, iată că astăzi deschid larg inima mea pentru ca să intri Tu în ea, căci Tu ești viața mea.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire