pregateste pagina pentru tiparire

 
 TINERI   /   COPII 

Cu Isus în viață
achizitionare: 22.03.2002; sursa: Congregația Surorilor Maicii Domnului Lauretane

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior Isus este Samarineanul cel milostiv

Mântuitorul nostru s-a asemănat pe el cu un bun samarinean, povestind parabola următoare: Un om cobora de la Ierusalim la Ierihon și căzu pe mâna unor tâlhari, care îl despuiară, îl bătu și plecă, lăsându-l pe jumătate mor. Pe drumul din apropiere au trecut mai multe persoane, dar observându-l pe rănit au mers mai departe. A trecut pe aici și un locuitor din Samaria. Acestuia i s-a făcut milă, de cel rănit, s-a aplecat asupra lui, i-a spălă rănile, l-a luat cu sine, și l-a adăposti într-o casă corespunzătoare, rugându-l pe proprietar să se ocupe de însănătoșirea acestuia. Câteva zile mai târziu samarineanul se întorseși i-a plătise gospodarului tot ce cheltuise cu acest călător.

Toți care compătimesc pe aproapele aflat în suferință, și grăbesc întru ajutor, sunt asemenea acelui samarinean. Dar în primul rând, imaginea samarineanului milostiv este Isus Cristos. El niciodată n-a trecut pe lângă mine indiferent. Cu cea mai mare compătimire se apleacă asupra fiecărei lacrimi și a fiecărei răni. Când sufletul meu sângerează și este rănit prin păcat, El mă vindecă cu mila Sa.

Eu știu că nimeni în afară de Isus nu este în stare să vindece rănile inimii mele. Numai El are puterea să-mi ierte păcatele în Sacramentul Pocăinței, unde se înfăptuiește însănătoșirea mea. Isus mă vindecă cu mare delicateță și iubire, umplând sufletul meu cu bunătatea, a înțelegerea și răbdarea dumnezeiască.

Din recunoștință față de mila lui Dumnezeu, doresc și eu să fac bine tuturor, chiar și cu prețul renunțării la sine.

Niciodată n-o să permit să mi se smulgă din inimă credința și încredere care o am în dumnezeiescul Samarinean.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire