pregateste pagina pentru tiparire

 
 TINERI   /   COPII 

Cu Isus în viață
achizitionare: 22.03.2002; sursa: Congregația Surorilor Maicii Domnului Lauretane

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior Isus este Păstorul meu cel bun

Cine este pentru mine Isus prezent în inima mea?

Odată, vorbind poporului Isus se numește pe sine Păstorul cel bun, iar pe credincioșii săi i-a comparat cu oile: "Eu sunt păstorul cel bun, păstorul cel bun își dă viața pentru oile sale". Iar altădată a spus: "Cine dintre voi, dacă ar avea o sută de oi, iar unda dintre el ar pierde-o, nu le-ar lăsa pe cele nouăzeci și nouă și nu ar căuta-o pe cea pierdută, până când ar afla-o?" Și găsind oaia cea pierdută, bunul păstor o ia pe brațele sale și se întoarce fericit. Îi cheamă pe prietenii săi și le spune: "Bucurați-vă cu mine, căci iată am găsit oaia cea pierdută"!

Eu sunt una din oile, lui Isus, Bunul Păstor. Numai de mine depinde dacă o să merg mereu aproape de El, să ascult glasul Lui și la El să caut salvarea. Oile care se pasc pe marginile munților, care se depărtează de turmă și de păstor, deseori sunt răpite de lupi. Oile care rămân aproape de păstor, se simt în siguranță, pentru că el în caz de nevoie le va salva.

Ori de câte ori mă depărtez de Isus, mă expun la mare pericol. Omul rău și spiritul rău pot să rănească sufletul meu și chiar să-l ducă la moartea veșnică.

Când îl părăsesc pe Isus și încep să rătăcesc pe căile greșite, El numaidecât începe să mă caute și să mă cheme la Sine. În diferite moduri vorbește conștiinței mele. Deși câteodată sunt oaia cea rea și nerecunoscătoare, El niciodată nu mă părăsește. Vine după mine pas de pas, până când mă ia în brațele Sale iubitoare și mă aduce înapoi la turma lui Dumnezeu.

Cu Bunul Păstor mă întâlnesc în Sacramentul Pocăinței, unde îmi iartă totul și îmi redă prietenia Sa.

Doresc să fiu oaia ascultătoare a lui Isus, să mă aflu mereu aproape de El, și să îndeplinesc cu fidelitate poruncile Sale.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire