pregateste pagina pentru tiparire

 
 TINERI   /   COPII 

Cu Isus în viață
achizitionare: 22.03.2002; sursa: Congregația Surorilor Maicii Domnului Lauretane

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior Isus este hrana sufletului meu

Fără hrană toate ființele mor: floarea, animalul, omul. Hrana poate să fie materială și spirituală. Trupul omului se hrănește cu pâine; iar sufletul cu rugăciune, cu Sfânta Împărtășanie și cu Cuvântul lui Dumnezeu.

Trupul fără hrană slăbește, se îmbolnăvește și moare. Sufletul fără hrana spirituală se lasă ispitit, cade în păcat și rătăcește nefericit departe de Dumnezeu.

"Eu sunt pâinea adevărată care a coborât din cer. Cine va mânca această pâine va trăi în veci, iar pâinea care vi-o dau eu este Trupul Meu... Dacă n-o să mâncați Trupul Meu și n-o să beți sângele Meu, n-o să aveți viață în voi..." - a spus Isus.

Pentru a ne salva sufletele de moarte, Mântuitorul a constituit în Joia Mare Sfânta Euharistie: pâinea a schimbat-o în Trupul Său, iar vinul în Sângele Său. Preotul în timpul fiecărei Sfinte Liturghii reînnoiește acest miracol: ostia (pâinea) albă devine Trupul lui Isus, iar Vinul sângele lui Isus.

Primind Sfânta Împărtășanie ne unim direct cu Dumnezeu, care întărește în noi viața în harul sfințitor. Acest izvor al vieții divine în simțim în noi, ca și cum s-ar aprinde în noi o lumină, iar sufletul nostru este emanat de o bucurie și fericire nespusă.

Această lumină din cer ne permite să deosebim adevărul de fals. Această putere spirituală ne întărește în lupta cu spiritul cel rău. Bucuria și fericirea sunt semnul că-l posedăm pe Dumnezeu și că ne simțim copiii Lui.

Isus prin Sfânta Împărtășanie ne hrănește cu adevărul și sfințenia Sa. Se unește cu noi cât mai strâns, pentru ca noi să devenim tot mai mult asemănători lui.

O, Isuse, vreau cât mai des să te primesc în inima mea, ca Tu să fii totdeauna hrana mea, puterea mea și bucuria mea.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire