pregateste pagina pentru tiparire

 
 TINERI   /   COPII 

Cu Isus în viață
achizitionare: 22.03.2002; sursa: Congregația Surorilor Maicii Domnului Lauretane

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior Către tine, tânăr cititorule

Ziua Primei Sfinte Împărtășanii ți-a rămas întipăriră în minte pentru totdeauna ca o zi de mare sărbătoare, de bucurie dar și de ... cadouri.

Cel mai mare dar pe care l-ai primit din cer este însuși Isus Cristos, care sub forma pâinii și a vinului a coborât astăzi pentru prima oară în sufletul tău, ca în el să locuiască și să-l schimbe în Templul Său.

Ai primit de asemenea amintiri de la părinți și prieteni; poate un ceas, o bicicletă sau late obiecte pe care ți le doreai și care o să-ți amintească aceste clipe.

Cartea pe care o deschizi este de asemenea o amintire de la Prima Sfântă Împărtășanie. Ea o să te însoțească în următoarele zile, luni și ani din momentul întâlnirii tale directe cu Isus Cristos.

Pentru primirea Mântuitorului în sufletul tău te-ai pregătit cu multă grijă și zel, iar salutându-L în sufletul tău I-ai promis că nu îl vei părăsi nici nu îl vei trăda niciodată.

Dar după aceste trăiri înalte urmează zilele obișnuite, așa cum erau înainte de Prima Sfântă Împărtășanie, și inima ta poate devenit atât de ușor indiferentă la iubirea lui Isus. De aceea îți ofer această carte pentru ca ea să-ți reamintească mereu că de la Prima Împărtășanie ai devenit prietenul lui Isus. Ia-o deseori în mâinile tale; citește-o pagină cu pagină pentru a înțelege cât mai bine ce mare onoare și fericire este a-L avea pe Dumnezeu în suflet.

Această mare onoare este legată cu o obligație din partea ta; La iubirea lui Dumnezeu trebuie să răspunzi cu iubirea inimii Tale tinere, servind lui Isus cu tot mai mult zel și imitându-l tot mai perfect.

Dumnezeu coborând în inima ta a devenit viața ei. Trebuie să menții această viață dumnezeiască și să progresezi în ea. Iar aceasta o poți face numai împărtășindu-te deseori, rugându-te zilnic și menținând legătura neîntreruptă cu Isus.

Cartea această vrea să te ajute să-l cunoști cât mai bine pe Cristos, povestindu-ți de marea Lui iubire față de tine. În paginile ei vei găsi îndemnuri pentru perseverența în bine. Trebuie ca crescând și maturizându-te fizic, să crești totodată în înțelepciunea și harul lui Dumnezeu.

Citind această carte încearcă să discuți și cu părinții tăi, mai ales atunci când ceva nu înțelegi.

Imaginile sunt foarte copilărești, dar semnificația lor este deosebită. Privește-le cu atenție și chiar de mai multe ori pentru a putea înțelege ceea ce ele exprimă.

Nu te teme a fi bun! Trebuie să ai o ambiție sănătoasă de a fi mereu mai bun decât colegii și colegele tale.

Pornește cu curaj împreună cu Isus în viață!
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire