pregateste pagina pentru tiparire

 
 TINERI   /   COPII 

Cu Isus în viață
achizitionare: 22.03.2002; sursa: Congregația Surorilor Maicii Domnului Lauretane

capitolul urmatorCuprins Cuvânt către părinți

Cartea de față conține două lucruri diferite, deși strâns legate între ele: ilustrațiile, care iau în considerare mentalitatea și psihica copilului mic, și textul, în care modul de tratare a subiectelor prezentate se pare deseori că ar depăși posibilitate de cunoaștere și de însușire a copilului la vârsta de 10 ani în sus.

În ciuda acestor aspecte m-am decis la această formă de tratare și nu la alta din 3 motive:

  1. Cartea de față trebuie să-l însoțească pe copil un timp mai îndelungat după Prima Sfântă Împărtășanie, de aceea există pericolul că dacă rurile dumnezeiești ar fi fost prezentate prea infantil, repede ar scăpa din mâna tânărului cititor.

  2. Ilustrațiile deși la prima privire se par chiar prea copilăroase, în realitate ele conține adevărurile profunde ale credinței noastre care trebuie făcute cunoscute copilului după Prima Sfânta Împărtășanie.

  3. Copiii botezați au în ei virtuțile vărsate ca: credința, speranța și iubirea. Ei este Templul Spiritului Sfânt. Harul lui Dumnezeu lucrează în ei în chip deosebit, îndemnându-i la acte care decurg din adevărurile credinței și permițându-le să le înțeleagă corect. Experiența Bisericii arată că principiile psihologice și pedagogice nu pot fi singurul criteriu și nici regula de bază în îndrumarea spirituală a copilului.

De aceea textul atinge probleme serioase ale vieții spirituale, pentru ca copilul odată cu creșterea fizică să crească și să se maturizeze spiritual.

Această carte este constituie un mijlocul de dialog dintre părinți și copiii.

Părinții sunt responsabili de progresul "vieții dumnezeiești" în sufletele copiilor lor. Botezul și Prima Împărtășanie cere de la ei îndeplinirea celei mai importante obligații educative, care este colaborarea cu Spiritul Sfânt în sfințenia și formarea spirituală a copiilor lor.

Obligația părinților este să pună bazele credinței, a evlaviei și a vieții cinstite în inimile copiilor. Biserica, școala și toate celelalte mijloace educative sunt doare elemente auxiliare în această mare misiune a părinților.

De aceea, Dragi Părinți, citiți această carte împreună cu copiii voștri, discutând cu ei și aprofundând problemele atinse în ea.

Cartea de față este menită să ușureze îndrumarea spirituală a copiilor voștri care s-au aflat în contact direct cu Dumnezeu prin Prima Sfântă Împărtășanie.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire