pregateste pagina pentru tiparire

 
 SOȚI   /   PĂRINȚI 

Autocontrolul fertilității pe cale naturală
Dr. Florin Ardelean

achizitionare: 18.03.2003; sursa: Centrul Buna Vestire

Care sunt criteriile de fertilitate urmărind temperatura bazală?CuprinsTemperatura bazală
Cum se observă creșterea reală de temperatură?

Respectând minimele condiții enumerate înainte, vom observa că, la un moment dat, temperatura începe să crească.

Când putem spune că temperatura a crescut cu adevărat, că progesteronul a apărut și ovulația s-a terminat? Care sunt criteriile pentru creșterea reală de temperatură bazală?

Regula folosită este de 3 valori înalte de temperatură peste 6 măsurători joase. Dacă putem alege 6 valori joase care să fie urmate de alte 3 înalte consecutive, iar a 3-a să fie egală sau mai mare cu 0,20 C decât cea mai mare din cele 6 joase, atunci putem spune că temperatura bazală a crescut în mod real. Pentru ușurința urmăririi temperaturilor înalte, ele vor fi încadrate într-un triunghi, iar peste cea mai înaltă dintre cele joase vom trage o linie de bază (vezi imaginea).

Dacă un eveniment descris anterior va crește fals temperatura bazală, interferând calculul 6 joase / 3 înalte, măsurătoarea respectivă va fi lăsată deoparte, nu va fi calculată nici la valori joase nici la cele înalte, sărindu-se peste ea.

 

Excepții de la regula temperaturii

1. Dacă cea de-a treia măsurătoare nu îndeplinește condiția de egal sau mai mare decât 0,20 C, așteptăm pe cea de-a patra, cae trebuie doar să fie peste linie.

2. Dacă a doua sau a treia (niciodată amândouă) valoare înaltă cade pe linie sau este sub ea, se așteaptă a patra măsurătoare, aceasta trebuind să fie egală sau mai mare cu 0,20 C decât linia de bază.


 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire