pregateste pagina pentru tiparire

 
 SFÂNTA SCRIPTURĂ 

Noul Testament
achizitionare: 20.02.2008; sursa: Editura Sapientia

Scrisoarea a doua a Sfântului Apostol Ioan


Capitole: 1


Scrisoare

11 Prezbiterula, către aleasa Doamnăb și copiii ei, pe care eu îi iubesc în adevăr, dar nu numai eu, ci și toți cei care au cunoscut adevărul 2 datorită adevărului care rămâne în noi și va fi cu noi în veci. 3 Cu voi să fie harul, îndurarea și pacea de la Dumnezeu Tatăl și de lac Isus Cristos, Fiul Tatălui, în adevăr și iubire.
    4 M-am bucurat mult că am aflat printre copiii tăi pe unii care umblă în adevăr, așa cum am primit poruncă de la Tatăl. 5 Și acum, Doamnă, te rog - nu ca și cum ți-aș scrie o poruncă nouă, ci pe aceea pe care o aveam de la început - să ne iubim unii pe alții. 6 Iar iubirea aceasta este: să trăimd după legile lui. Aceasta este porunca: așa cum ați auzit de la început, să trăiți în ea. 7 Mulți înșekători, care nu-l mărturisesc pe Isus Cristos, venit în trup, au apărut ăn lume. Acesta este Înșelătorul și Anticristul. 8 Aveți grijă de voi înșivă ca să nu pierdeți ceea ce ați lucrat, ci să primiți întreaga răsplată. 9 Oricine trece peste și nu rămâne în învățătura lui Cristos nu-l are pe Dumnezeu. Cine rămâne în învățătură, îi are și pe Tatăl și pe Fiul.
    10 Dacă vine cineva la voi și nu aduce această învățătură, să nu-l primiți în casă și să nu-l salutați, 11 pentru că cine îl salută se face părtaș de faptele lui rele.
    12 Multe aș vrea să vă scriu, dar nu am voit să o fac cu hârtie și cerneală, însă sper să vin la voi și să vă vorbesc direct pentru ca bucuria noastrăe să fie deplină.
    13 Te salută copiii surorii tale alese.

Note de subsol


a În greacă, este forma comparativă a adjectivului "bătrân", devenind, cu timpul, un titlu de distincție și onoare. În Biserica primară este termenul rezervat conducătorilor comunităților creștine.
b Este o formulă de adresare respectuoasă față de o comunitate creștină.
c Unele manuscrise adaugă: Domnul.
d Lit.: umblăm.
e Unele manuscrise au: voastră.

 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire