pregateste pagina pentru tiparire

 
 RESURSE 

Colectorul de articole

Maroon 5

Adam Levine (vocal, chitara), Jesse Carmichael ( clape), Mickey Madden (bass) și Rzan Dusick (tobe), au petrecut ultima jumătate a anilor 90 cântând un rock modern sub denumirea de Kara's Flower, în sfera universitară. Primul spectacol, pe vremea când erau încă în liceu a fost dat la clubul The Whisky, în 16 septembrie 1995, din Los Angeles. Sute de spectatori s-au adunat să vadă amestecul lor electric de pop, punk și rock. Energia lor pe scenă a captivat atenția publicului. Până în vara anului 1997, Kara's Flower a realizat The Fourth World, albumul de debut la casa de discuri Reprise Records. Trupa a plecat imediat la drum în turnee.

În 1999 , după cooptarea chitaristului James Valentine și-au schimbat denumirea în Maroon 5, îmbunătățindu-si stilul zgomotos și vesel în următorii ani și cântând în multe spectacole din New York și Los Angeles. Sunetul lor a început să se transforme în timp ce membrii trupei au absorbit noi influențe în perioada facultății. Din rădăcinile de rock alternativ, în tradiția celor de la Wheezer, Maroon 5 au început să evolueze, elementele de Rithm & Blues și folk fiind bine primite.

Casa de discuri independentă Octone Records i-a remarcat la unul din spectacole, oferindu-le celor de la Maroon 5 un proiect de contract. Astfel a apărut în iunie 2002 albumul Songs About Jane, având ca bază cântece dinperioada de concerte. Până în vara anului următor, nimic spectaculos nu se întâmpla pentru Maroon 5. Dar după această perioadă " Harder to Breathe" și" This Love" au ajuns în Top 10 pe tabelul single-urilor și până în ianuarie 2004, albumul Songs About Jane a primit premiul "Discul de platină". Un nou single, " She Will Be Loved" , a apărut mai târziu, în luna august.

Ascultă o singură dată albumul Songs About Jane și vei auzi imediat ce poate face un pic de soul în rock-ul alternativ. Având în frunte pe Adam Levine, un chitarist magic, cu o voce captivantă și prezență scenică puternică, grupul Maroon 5 a atras un vast public în lumea lor. (Andreea și Ovidiu Roșu)

sursa: www.vita-catholica-banatus.cnet.ro
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire