www.profamilia.ro /tineri.asp?vorbabaieti=1
 
 TINERI   /   COPII 

O vorba sincera cu baie?ii
achizitionare: 28.09.2003; sursa: Editura Presa Buna

capitolul urmatorCuprins DRAGA TINERE!

Nu te cunosc. Nu stiu unde stai, ce scoala frecventezi si cu ce te ocupi. Nu-ti cunosc nici numele. Totusi, deschizând aceasta brosura, as vrea sa-ti vorbesc ca si cum am fi prieteni de mult timp.

Te vad ca si cum ai sta în fata mea. Esti îngândurat si te framânti, având în ochi o neliniste tainica. De câteva luni încoace, poate chiar din timpul ultimei tale vacante de vara, simti ca nu mai poti fi sincer fata de tine, fata de parinti si fata de profesorii tai. Crezi ca degeaba ai fi sincer, ca tot nu te-ar întelege nimeni. Încerci sa-ti alungi gândurile, dar degeaba. Învatatura nu mai merge, cartea pe care o citesti devine din ce în ce mai plictisitoare, iar fotbalul, excursia sau alte lucruri asemanatoare parca nici ele nu te mai încânta. Astepti raspuns la întrebarile care se nasc în tine, dar cine îti va vorbi despre "acele lucruri"? Esti nelinistit si ai vrea sa stii totul, dar cine îti va spune adevarul?

Iata, eu tocmai de aceea scriu ca sa-ti spun adevarul. Stiu ca aceste întrebari, la cei mai multi baieti, nu se nasc din simpla curiozitate. Ei sunt framântati de simtaminte interne tulburatoare si de aceea sunt nelinistiti. Tocmai pentru aceasta urmeaza sa discutam acum unele probleme care s-au ivit în tine odata cu vârsta adolescentei. La aceasta vârsta multi dintre baieti rasfoiesc în secret dictionare sau întreaba pe prietenii lor vrând sa se lamureasca astfel, pentru ca le este rusine sa întrebe pe parintii lor. Desigur, nu pot gasi adevarul si le mai ramân înca multe probleme. Poate vreodata ai trait si tu neplaceri care se nasc de aici.

În anii de dupa cel de-al doilea razboi mondial am consultat mai bine de o mie de barbati si i-am rugat sa-mi spuna sincer de la cine au auzit pentru prima data despre tainele vietii. Si care a fost raspunsul? Aproximativ sapte sute de barbati au auzit de ele nu de la parintii lor, nici de la preot sau învatator, ci de la prietenii lor de pe strada.

Poate s-a întâmplat si cu tine la fel. Sa nu crezi ca vreau sa-ti reprosez aceasta. Vreau numai sa-ti spun în mod simplu: trebuie sa completezi cunostintele tale superficiale ca sa fii demn de un barbat matur! Dupa o conferinta despre tainele vietii, un baiat mi-a scris: "Ce bine ar fi ca fiecare baiat de 14 ani sa asculte o asemenea conferinta pe care ne-ati prezentat-o ieri". Altii mi-au spus: "Daca am fi auzit acestea mai înainte, ne-ar fi scutit de multe framântari si lupte interne".

Iata de ce vreau sa vorbesc în aceasta brosura clar si deschis, nu numai despre tainele vieti, dar si despre respectul pe care trebuie sa-l dam trupului nostru si, despre atitudinea baietilor fata de fete.

Un lucru as cere de la tine înainte de a citi aceste rânduri. Intram în sanctuarul templului lui Dumnezeu, Creatorul, ca sa putem cunoaste gândurile si intentiile sale pe care ni le-a comunicat noua, oamenilor. Încearca deci sa citesti serios si recules aceste pagini.

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/tineri.asp?vorbabaieti=1
Vă rugăm să respectați drepturile de autor