www.profamilia.ro /tineri.asp?cuisus=20
 
 TINERI   /   COPII 

Cu Isus în viata
achizitionare: 22.03.2002; sursa: Congregatia Surorilor Maicii Domnului Lauretane

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior Isus prezent în aproapele meu

Isus este prezent în fiecare om: în copil si batrân, în sanatos si bolnav, în bogat si sarac. Facând bine aproapelui nostru îi slujim lui Dumnezeu. "Tot ce ati facut unuia dintre frati mei mai mici, mie mi-ati facut", a spus Isus. Sf. Ioan Apostolul adauga "Cine spune ca-l iubeste pe Dumnezeu si nu-l iubeste pe aproapele este mincinos".

Cât de usor pot sa-i arat iubirea mea lui Isus, ajutându-i mai ales pe cei saraci si nevoiasi!

Privesc în jurul meu si vad o multime de oameni bolnavi, suferinzi, parasiti. Unul - invalid fara mâna sau picior... altul - cersetor orb sau batrân neputincios...

O sa le aduc cu bucurie ceva de la magazin daca au nevoie, un ziar de la chiosc, o sa le citesc o carte buna, o sa le vorbesc si o sa-i mângâi. Fiecare fapta de acest fel îi face bucurie lui Isus.

Slujind oamenilor îi slujim însusi lui Isus.

Cât de multe ocazii am ca sa fiu amabil fata de colegii mei! Exista copii invalizi, handicapati, de care colegii mei se râd. Eu o sa fiu prietenul si protectorul lor. O sa-i apar în fata glumelor rautacioase ale colegilor.

Exista alti copii mai putin talentati, care nu se descurca singura în învatatura. O sa ma apropii de ei, o sa-i ajut sa-si faca temele si o sa-i încurajez.

Fiecare fapta buna îmi cere o renuntare la sine si un sacrificare de sine pentru altii.

O sa ma sacrific cu bucurie, oferind timpul meu liber celor ce au nevoie de el. O sa ofer banii economisiti saracilor, iar jucariile mele preferate o sa le ofer unor copii care nu au jucarii.

A oferi si a se sacrifica pentru aproapele este bucuria cea mai mare a omului.

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/tineri.asp?cuisus=20
Vă rugăm să respectați drepturile de autor