www.profamilia.ro /tineri.asp?cuisus=18
 
 TINERI   /   COPII 

Cu Isus în via?a
achizitionare: 22.03.2002; sursa: Congrega?ia Surorilor Maicii Domnului Lauretane

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior Sunt apostolul lui Isus

O, Isuse al meu, Tu ti-ai ales 12 Apostoli si i-ai trimis, în lume sa propovaduiasca Vestea cea Buna. Ei au pornit plini de curaj si zel. Desi i-au prigonit si multi n-au vrut sa-i asculte, ei au vorbit cu tarie despre Tine si au umplut inimile oamenilor cu harul Tau.

Sunt mic si pacatos dar si eu as vrea sa fiu apostolul tau.

Sf. Ioan Bosco, având abia 9 ani le repeta colegilor sai fara nici o evitare predica auzita la Biserica si îi îndemna la rugaciune. Sf. Dominic Savio având tot atâtia ani strângea baietii în jurul lui si îi învata catehizmul. El repeta deseori: "Daca as putea câstiga pentru Dumnezeu pe toti colegii mei as fi cel mai fericit om din lume".

Vrând sa fiu apostol nu este obligatoriu sa devin preot, misionar, sau sa plec în tari îndepartate ca acolo sa-i învat pe oameni despre Isus, ci trebuie sa fiu zelos si curajos în a face binele în mijlocul colegilor mei.

Daca eu o sa fiu bun, inteligent, vesel, amabil fata de colegi, ei o sa ma simpatizeze si o sa fiu pentru ei un exemplu. Si astfel voi fi apostolul lui Isus.

Prin cuvânt si fapta pot face apostolat, adica pot sa-i câstig pe semenii mei pentru Isus.

N-o sa evit nici o ocazie prielnica pentru a vorbi despre Isus, îndemnându-i pe colegi sa învete religie si sa participe la Sf. Liturghie. Daca o sa-i aud înjurând sau vorbind urât, o sa-i atentionez fara nici o frica. Exemplul bun înseamna mai mult decât cele mai frumoase cuvine.

La scoala, acasa, la biserica, pe strada si oriunde ma voi gasi o sa ma comport frumos, amintindu-mi ca sunt apostolul lui Isus. În felul acesta voi îndeplini cuvintele Mântuitorului: "Asa sa lumineze lumina voastra în fata oamenilor, ca ei vazând faptele voastre cele bune, sa-L preamareasca pe Tatal care este în ceruri".

Doresc, o Isuse ca toti copii sa te cunoasca si sa te iubeasca!

Ajuta-ma sa fiu apostolul Tau.

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/tineri.asp?cuisus=18
Vă rugăm să respectați drepturile de autor