www.profamilia.ro /tineri.asp?cuisus=17
 
 TINERI   /   COPII 

Cu Isus în viata
achizitionare: 22.03.2002; sursa: Congregatia Surorilor Maicii Domnului Lauretane

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior Îl urmez pe Isus

Isus este învatatorul nostru si modelul vietii sfinte. Doreste ca sa-L urmam întru toate. "Învatati de la Mine, caci sunt blând si smerit cu inima"- ne îndeamna.

Fiecare, crestin botezat care crede în Dumnezeu, trebuie sa devina un alt Cristos. Trebuie asa sa traiasca si sa se comporte, cum a facut Mântuitorul.

Oare eu mic si fara de experienta pot sa fac acest lucru?

În ce fel?

Mai întâi trebuie sa cunosc foarte bine viata lui Isus. Trebuie sa stiu cum a gândit El, ce a facut, ce a vorbit, ce a iubit, si ce a recomandat El.

Despre toate acestea pot sa stiu citind Sfânta Evanghelie si învatând religie. O sa-i rog pe tata si pe mama sa-mi cumpere Sf. Evanghelie... O sa o citesc în timpul liber si o sa meditez asupra vietii lui Cristos.

În ce trebuie mai presus de toate sa-l urmez pe Cristos?

Trebuie sa fiu cuminte, ascultator de parinti si de învatatori. Asa a facut si Isus în Nazaret: a îndeplinit cu sârguinta poruncile Tatalui sau ceresc, precum si dispozitiile Mamei sale Maria si a îngrijitorului Sf. Iosif.

Trebuie sa-mi îndeplinesc constiincios obligatiile acasa si la scoala. Sa-mi fac temele, punându-le pe primul plan, înainte de joaca, cinema sau de plimbare.

Daca o sa fiu fata de aproapele amabil, sincer si devotat, o sa devin urmasul lui Isus.

Trebuie de asemenea sa primesc cu resemnare jignirile si suferintele pe care le întâlnesc. În felul acesta îl voi ajuta pe Isus sa-si poarte crucea.

O, Domnul si Maestru meu, ajuta-ma sa Te cunosc cât mai bine si sa Te urmez tot mai desavârsit.

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/tineri.asp?cuisus=17
Vă rugăm să respectați drepturile de autor